PeU-Basket tyrmäsi heikentyneen Pajulahden jo avausminuuteilla – ottelusarja on katkolla perjantaina Perniössä

0
Taneli Lindström (vas.) toi oman tärkeän panoksensa PeU-Basketille. Arkistokuva.

Sunnuntaina Jyväskylän Weikkojen ansiosta jatkoaikaa kaudelleen saanut PeU-Basket on venyttämässä kauttaan ihan kunnolla.

Keskiviikkona joukkue haki Lahdessa pelatusta Divari B:n ensimmäisestä neljännesvälieräottelusta selvän 77–55-voiton Team Pajulahdesta ja on nyt voiton päässä puolivälieräpaikasta.

PeU-Basket vei ottelun ensimmäiset neljä minuuttia 15–5, eikä joukkueella ollut sen jälkeen mitään hätää.

– No eipä oikeastaan ollut, PeU-Basketin päävalmentaja Jussi Savolainenkin myönsi.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kuukausi sitten Perniössä Pajulahden avauksessa oli neljä Lahti Basketballin liigarinkiin kuuluvaa pelaajaa plus konkaritakamies Sami Ikävalko . Nyt liigamiehiä oli avauksessa vain yksi (Robert Bärlund), koska Lahdella oli samaan aikaan tärkeä liigaottelu Joensuussa Katajan vieraana.

– Tiesimme, että (Eemi) Luukkonen on liigan mukana, mutta olimme varautuneet, että heillä olisi enemmän ”liigamiehiä”. Kieltämättä saimme siitä aika paljon etua, Savolainen kertoi.

Mutta niillä pelataan, ketkä kokoonpanossa ovat. Patrik Poutiainen laittoi palloa radalle ja heitti heikoilla prosenteilla mukavat 18 pistettä, William Loyd pääsi samaan pistemäärään. Juniori-ikäisistä Onni Mäkynen haki 11 levypalloa ja Tuukka Juntunen nakutti 12 pistettä.

Kapteeni Niko Huoponen ei tehnyt ainuttakaan pelitilannekoria, mutta hänen plusmiinus-lukemansa (+40) oli peliaikaan (23 minuuttia) suhteutettuna niin järisyttävä, että se sai jo epäilemään tilastointivirhettä.

– Puolustuksemme oli niin korkealla tasolla, että se helpotti myös hyökkäystä, jossa saimme muutaman helpon korin, Savolainen kertoi.

Yhtä kaikki, ottelusarja on katkolla PeU-Basketille jo perjantaina Perniössä.

Savolainen peluutti keskiviikkona koko 11 pelaajan ryhmäänsä tasaisesti niin, että jokainen pelasi vähintään kahdeksan minuuttia eikä kukaan 28 minuuttia enempää. Energiaa pitäisi siis riittää.

– Tehtiin nopeat loppuverkat ja syötiin heti pelin jälkeen, jotta saimme energiat taas ylös. Kaikki tehdään sen eteen, että perjantaina oltaisiin valmiita.

Lahdella on perjantainakin liigaottelu, nyt Uudessakaupungissa, joten suuria muutoksia Pajulahden kokoonpanoon tuskin tulee. Eli PeU-Basket on erittäin lähellä puolivälieriä, jossa vastaan tulee…

– Katsellaan sitä sitten perjantaina, jos voitetaan. Kaikkemme teemme, ettei tarvitsi enää tällä kaudella tulla Lahteen, Savolainen toppuutteli.

(Sanotaan silti, että puolivälierissä PeU-Basketin vastustaja olisi Keski-Suomen johtavan koripallokaupungin Äänekosken kakkosseura Kipinä Basket.)

Miesten I divisioona B:n 1. neljännesvälierä: Team Pajulahti–PeU-Basket 55–77 (17–21, 12–22, 16–20, 10–14)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Taneli Lindström 0/1, William Loyd 18/11/4 riistoa, Juhana Melkkilä 3/1, Patrik Poutiainen 18/6, Alex Romu 0/0, Timo Niitynperä 4/4, Tuukka Juntunen 12/1, Timur Emaldynov 9/1, Niko Huoponen 2/1/4 riistoa, Wiljami Vihiniemi 2/1, Onni Mäkynen 9/11

Otteluvoitot 0–1 (kahdella voitolla puolivälieriin).

2. neljännesvälierä: perjantaina Perniön liikuntahallissa kello 18.30.