Pukkilan sillan korjaus alkaa maanantaina Villiläntiellä, liikenne ohjataan kiertotielle vasta huhtikuussa

0
Sillan nykyinen huonokuntoinen ja painorajoitettu kansirakenne uusitaan. Uusi kansi rakennetaan nykyisen sillan läheisyydessä valmiiksi ja nostetaan kunnostettujen maatukien varaan. Kuva: Varsinais-Suomen ely-keskus.

Pukkilan sillan korjaustyöt Villiläntiellä (maantie 12117) alkavat maantaina 14.3.2022. Korjaustyöt kestävät toukokuun loppuun saakka. Korjaustöiden jälkeen sillan painorajoitus poistuu.

Korjauksen aikana ajoneuvoliikenne katkaistaan ja ohjataan kiertotielle, mutta kiertotie tulee käyttöön vasta 11. huhtikuuta, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskus.

Kiertotie on viitoitettu maanteiden 52 (Perniöntie), 186 (Kiskontie), 1862 (Tuohituntie) ja Heinäkarintie (yksityistie) kautta.

Jalankulkijoiden käytössä on rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi.

Sillan korjauksen urakoi TYL Silko.

NYKYINEN Pukkilan silta on puukantinen teräspalkkisilta, ja se on valmistunut 1961. Silta on peruskorjattu 1980 ja kansilankutus on uusittu 2009.

Sillan nykyinen huonokuntoinen ja painorajoitettu kansirakenne uusitaan puukantisena teräksisenä palkkisiltana. Uusi kansi rakennetaan nykyisen sillan läheisyydessä valmiiksi ja nostetaan kunnostettujen maatukien varaan.

Kannen uusimisen myötä painorajoitus sillalta poistuu.

Ajoneuvoliikenne katkaistaan siltapaikalla nykyisen sillan purkutöiden ja uuden päällysrakenteen asentamisen ajaksi 11.4.–25.4.2022.

Kiertoreitin pituus on noin 19 km. Jalankulkijoiden käytössä on koko rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi. Yksityistien käytöstä ja koululaiskuljetuksista on sovittu liikennekatkon aikana. Työt jatkuvat viimeistelytöillä siltapaikalla toukokuun loppuun asti.

Liikennemäärä sillalla on noin 129 ajoneuvoa vuorokaudessa.