Sairaanhoitopiirin hallitus jätti Salon sairaalan päivystysasian pöydälle

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus jätti tiistaina pöydälle Salon sairaalan kesäpäivystystä koskevan esityksen. Pöydällepano tarkoittaa, että asiaa käsitellään uudelleen seuraavassa kokouksessa.

Sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen esitti hallitukselle, että Salon sairaalan päivystys suljettaisiin väestöltä iltakymmenen ja aamukahdeksan väliseksi ajaksi 6. kesäkuuta alkaen. Kesäsulku päättyisi 14. elokuuta.

Sairaalassa olisi yöaikaan päivystäjä, mutta hän keskittyisi vain sairaalan sisällä oleviin potilaisiin.

Salon kaupunginhallitus vaati maanantaina sairaanhoitopiiriä pitämään Salon sairaalan päivystyksen auki kesällä ja vetosi, että sulun välttämiseksi voitaisiin vielä käydä neuvotteluja

Kaupunginhallitus sanoi olevansa huolissaan kesäsulun vaikutuksista salolaisten terveydenhuollon palveluihin. Se oli myös tyytymätön tapaan, jolla sairaanhoitopiiri on valmistellut asiaa Salon kaupungilta salassa.

Kaupunki haluaa kesäsulun toteutuessa minimoida vahingot panostamalla esimerkiksi oman terveyskeskuksensa päivystykseen alkuillasta.

Salo vaatii sairaanhoitopiiriä myös informoimaan mahdollisimman laajasti alueen asukkaita, jotta ihmiset osaisivat hakeutua päivystykseen suoraan oikeaan paikkaan.