Salo houkuttelee lisillä uusia työntekijöitä lastensuojeluun

0

Salo houkuttelee lastensuojelun työntekijöitä kaupungin palvelukseen poikkeuksellisen suurilla palkanlisillä.

Huhtikuun alun jälkeen lastensuojelun avohuollon tiimiin ja sijais- ja jälkihuollon tiimiin palkattaville sosiaalityöntekijöille maksetaan 350 euron suuruista rekrytointilisää kuukaudessa vuoden loppuun asti.

Kaikille lastensuojelun avohuollon tiimin sekä sijais- ja jälkihuollon tiimin johtaville sosiaalityöntekijöille ja sosiaalityöntekijöille maksetaan joulukuun palkan yhteydessä 2 500 euron suuruinen kertapalkkio sitoutumisesta.

Enimmillään työntekijälle maksettava lisäkorvaus voi olla siis 5 650 euroa.

Salon henkilöstöjaosto hyväksyi sosiaalityöntekijöiden määräaikaisen palkanlisän ja kertapalkkion kokouksessaan perjantaina.

Päätös syntyi äänin 3–2. Kaisa Palohonka (sd.) esitti, että rekrytointilisä maksetaan myös jo nyt kaupungin palveluksessa oleville sosiaalityöntekijöille ja johtaville sosiaalityöntekijöille mainituissa tiimeissä. Sitouttamislisä muiden perhesosiaalityön tiimien osalta olisi arvioitu myöhemmin.

Palohongan esitystä kannatti Anna Härri (vihr.). Jaoston puheenjohtaja Sanna Lundström (kok.), Timo Lehti (kesk.) ja Osmo Friberg (ps.) kannattivat vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen pohjaesitystä.

Sosiaalityöntekijöistä on ollut jo vuosien ajan maanlaajuinen pula. Salo on pyrkinyt helpottamaan työntekijöiden saamista muun muassa palkankorotuksella viime vuoden alussa, mutta tilanne ei ole helpottunut.

Lastensuojelun asiakasmitoitusta kiristettiin vuodenvaihteessa, ja kaupunki lisäsi sen takia virkoja.

Avohuollossa on alkuvuoden aikana ollut avoinna neljä virkaa. Haku niihin päättyi torstaina, eikä kaupunki saanut yhtään hakemusta.