Salo käynnistää uuden kaupunginjohtajan haun – Korhonen hakee ”mahdollisesti”

5

Salo lähtee hakemaan uutta kaupunginjohtajaa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina käynnistää hakuprosessin ja nimesi valintatyöryhmän vetämään hakua.

Työryhmään valittiin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistot sekä muista puolueista Jonna Nyyssönen (vihr.), Marja Ruokonen (vas.) ja Mika Nummenpalo (liik.).

Työryhmän puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) ja sihteerinä henkilöstöjohtaja Christina Söderlund. Nikkanen valtuutettiin päättämään tarvittaessa ulkopuolisen asiantuntijan hankinnasta.

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen irtisanoutui luottamuspulan takia viime kuussa. Hän oli ollut sitä ennen sairauslomalla viime syyskuusta asti. Nissinen aloitti virassa vuoden 2021 alussa.

Salon vt. kaupunginjohtajana toimii Anna-Kristiina Korhonen. Kaupunginvaltuusto päätti viime kokouksessaan, että Korhonen jatkaa tehtävässä, kunnes uusi kaupunginjohtaja ottaa viran hoitaakseen.

Korhonen on suurella todennäköisyydellä myös kaupunginjohtajan viran hakijoiden joukossa. Hän jääväsi itsensä asian käsittelystä maanantaina kaupunginhallituksessa, koska ”mahdollisesti tulee olemaan asianosaisena prosessissa”.

– Pidän mahdollisena, että haen, ja siksi halusin toimia nyt näin, Korhonen kommentoi vahvistamatta asiaa lopullisesti.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pätevä
1 vuosi sitten

Olisipa hienoa, jos kaupunginjohtajan valintaan ei tällä kertaa vaikuttaisi millään tavalla kaupungin poliittisen johdon asenteet ehdokkaiden puoluekantaa kohtaan. Toisin sanoen, vain ja ainoastaan ammatillinen pätevyys ja kokemus ratkaisisi.

Eija S.
1 vuosi sitten

Valintaryhmästä olisi voinut jättää pois ne, jotka ovat olleet edellistä kaupunginjohtajaa ja sosiaalijohtajaa valitsemassa. Ehkä onnistuisi valinta paremmin.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Eija S.

Olisihan sekin mahdollisuus, että hakijoista arvotaan voittaja. Voisi jossain mielessä viimeaikaisia valtsemisia peilaten onnistua paremmin.

Asioi seuraava buumeri
1 vuosi sitten

Asiahan on päivänselvä. Muut hakemukset silmäillään läpi, mutta nyt vt:nä toiminut on näyttänyt pysyvän ja pystyvänsä kulkemaan kaupungin johtohenkilöiden mielien mukaisesti.

Laitakaupungin likka
1 vuosi sitten

Nyt pitää valita sopiva salolainen henkilö, joka tietää paikalliset tavat ja pysyisi työssä edes kaksi vuotta.