Salon uusi McDonald’s avautuu elokuussa –  rakennustyöt ovat alkaneet Hämeentiellä

8
McDonald's-ravintolan rakennustyöt on aloitettu Hämeentiellä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon uusi McDonald’s-ravintola avautuu näillä näkymin elokuussa. Uusi ravintola rakennetaan Hämeentien ja Ohikulkutien risteykseen osoitteeseen Hämeentie 37, eli samalle tontille, jossa nyt sijaitsevat muun muassa Virtasenkauppa ja Gigantti. Rakennustyöt ovat juuri alkaneet.

– Rakennuslupa on saatu ja rakentaminen on aloitettu. Rakentamiseen menee puoli vuotta, joten ravintola valmistuu kesän loppupuolella, elokuussa, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

McDonald’s-ravintolat työllistävät keskimäärin noin 60 henkeä, joten suunnilleen sen verran tullaan hakemaan työntekijöitä myös Salon ravintolaan.

– Rekrytoinnit aloitetaan hyvissä ajoin. Mahdollisesti jo keväällä, Ryhänen sanoo.

Ravintolarakennuksesta tulee yksikerroksinen, ja siihen tulee 115 asiakaspaikkaa sekä kahden tilauspisteen autokaista. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, digitaaliset tilauskioskit ja sisäleikkipaikka. Ravintola tulee palvelemaan ympäri vuorokauden.

– Yöllä ravintolan sisätila saattaa olla jonkin aikaa kiinni, mutta autokaista palvelee ympäri vuorokauden. Sisätilojen öisen kiinniolon pituus riippuu asiakasmäärästä, ja siitä päätetään, kun nähdään, kuinka ravintolan toiminta lähtee vetämään, Ryhänen kuvailee.

Tältä Salon uusi McDonald’s-ravintola tulee näyttämään havainnekuvan mukaan.

McDonald’s on toiminut Suomessa vuodesta 1984. Nyt se on ollut jo kahtena vuotena peräkkäin myynnillä mitattuna Suomen suurin hampurilaisketju.

Tällä hetkellä Suomessa on yhteensä 67 McDonald’s -ravintolaa, joista uusimmat avattiin viime vuonna Vaasaan, Nokialle ja Seinäjoelle. Vuoden 2021 aikana ketju palkkasi noin 500 työntekijää lisää, ja nyt työntekijöitä on noin 3 900.

Tänä vuonna kasvu jatkuu, ja McDonald’s avaa uudet ravintolat ainakin Turun Skanssiin, Tornioon ja Saloon.

– Meillä on ollut Salossa ravintola ennenkin. Uutta ravintolaa perustaessamme etsimme aina liikepaikkaa, jossa on mahdollisuus olla auki 24/7 ja jossa on tulevaisuutta. Etsimme kasvavia paikkoja, joissa katsomme olevan hyvät toimintaedellytykset ainakin 20 vuodeksi eteenpäin, Ryhänen perustelee ravintolan perustamista Saloon.

Salossa toimi McDonald’s-ravintola marraskuusta 1996 tammikuuhun 2016. Sittemmin purettu ravintolarakennus sijaitsi Salon seudun ammattiopiston lähellä osoitteessa Mariankatu 41.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Simppa
1 vuosi sitten

Mäkkäri voisi palkata jonkun siivomaan muutaman sadan metrin säteellä niitä roskia pois, jotka ihmiset heittävät maahan. Hesen ruokia syödään Farmoksen tontilla ja puistojen penkeillä ja roskat tippuvat siitä maahan. Joessakin niitä lilluu jatkuvasti kesäaikaan.

Marko
1 vuosi sitten
Reply to  Simppa

Samaa mieltä, taitaa tulla riipparilta Moision koululle pelkkä kaatopaikka. Mopoautosta tippuvat kaikki roskat ulos, kun ei ole varaa ostaa siihen katiskaan enää roskista, tai sitten kotikasvatus on luokkaa nolla.

Bystander
1 vuosi sitten

Mielenkiintoista nähdä, miten ajoyhteys ratkaistaan. Saattaa mennä koko Hämeentie tukkoon.

Kävelijä
1 vuosi sitten
Reply to  Bystander

Ei nyt varmaan poistu ne jonkun mielestä turhat liikennevalot. Minuutin joutuu lisää istumaan autossa, voi voi.

Jouluvuohi
1 vuosi sitten
Reply to  Bystander

Eiköhän niitä liikennevaloja päivitetä. Koko risteys ja parkkialue ovat olleet huonossa kunnossa. Toivottavasti nekin rempataan.

Z.Z.Zalolainen
1 vuosi sitten

Minua ei tuossa huoleta kuin, että menee hyvä parkkialue hukkaan. Jos ei Mäkkäriä tulisi, niin ei tulisi muitakaan ongelmia.

Veka
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Mitä ongelmia Mäkkäri tuo tullessaan?

Volkan
1 vuosi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Hyvä parkkialue? Eihän sitä edes kunnossapidetä talvisin. Alue on kuin luistelurata.

Mitä edes tekee parkkipaikalla? Tuoko se jotain hyötyä? Ihan kun Salosta loppuisivat parkkipaikat.