Somero muistuttaa Kultelan kevytväylän tarpeesta – ely ei ole innostunut pyörätiestä kulttuurimaisemassa

1
Jalankulkijat ja pyöräilijät suosivat Somerolla Hämeen Härkätietä kulkevaa Kultelan lenkkiä. Varsinais-Suomen ely ei ole myöntynyt kulttuurihistoriallisesti merkittävän maiseman muuttamiseen. Kuva: Somero-lehden arkisto/Sari Merilä

Someron tekninen lautakunta nostaa jälleen esille tarpeen Hämeen Härkätien varteen rakennetun kevyen liikenteen väylän jatkamiseksi Kultelan kylän läpi. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta parantavan kevytväylän jatkoa on odotettu Somerolla vuosikaudet.

– Olemme taas yhteydessä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen, ja katsomme, pääsemmekö tällä kertaa asiassa eteenpäin, tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo.

Ely on ollut kevyen liikenteen väylää vastaan, koska Kultela on kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta. Se ei ole hyväksynyt pyörätien rakentamista Hämeen Härkätien välittömään läheisyyteen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Z.Zalolainen
3 kuukautta sitten

Kyllä tuo ely osaa olla typerä instanssi. Maalaismaisema on tärkeämpi kuin ihmisten turvallisuus. Vaikka siellä on jo kapea tie.