Somero myy omakotitontteja eurolla ja yritystontteja 25 prosentin alennuksella

0
Ruunalan yritysalue sijaitsee Jokioistentien varressa kivenheiton päässä keskustasta. Sen takana on jo rakennettu Palman teollisuusalue. Kuva: SSS/Marko Mattila

Somero kampanjoi kevään aikana edullisilla tonttihinnoilla. Kaupunginhallitus päätti laittaa Harju-Härkälän asuinalueen ja Ihamäen sekä Myllykujan rakentamattomat omakotitontit myyntiin euron kappalehintaan. Hämeen Härkätien suuntainen Myllykuja sijaitsee Someron keskustan reunalla Kermisen metsän laidassa.

Tontteja kaupataan eurolla huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Sama ostaja voi ostaa vain yhden tontin. Myyntihintaan lisätään tavalliseen tapaan tontin mahdolliset lohkomiskulut ja puuston hinta.

Kampanjatonteille on rakennettava kolmen vuoden sisällä kaupasta. Sopimussakko määräytyy tonttien normihinnan mukaisesti, joka on 4,2–5,1 euroa neliömetriltä. Sakon suuruus on puolet tonttien hinnasta määräajan jälkeisiltä vuosilta viiden vuoden ajan.

Harjun ja Ruunalan yritysalueille asemakaavoitettujen yritystonttien pinta-alaperusteista myyntihintaa laskettiin niin ikään kevään ajaksi.

Someron yritystontteja myydään 25 prosentin alennuksella huhti–toukokuun ajan. Lisäksi kampanja-aikana huutokaupataan Harjun yritystonttialueelta noin 7 300 neliömetrin määräala.

Yritystonteissa kauppaehtojen mukaisiin rakentamiseen liittyviin sopimussakkoihin sovelletaan alennettua hintaa.