Sote-uudistus vauhdittaa Joensuun koulun keittiön uusimista Somerolla

0
Joensuun koulun keittiö ja ruokala sijaitsevat koulun vanhimmassa, Heikintien suuntaisessa pitkässä rakennuksessa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron kaupunki remontoi Joensuun koulun keittiön kesän aikana. Tekninen lautakunta hyväksyi suunnitelmat ja päätti käynnistää kilpailutuksen.

Keittiö on uusittu viimeksi parikymmentä vuotta sitten, ja sen laitteet ovat tulleet elinkaarensa päähän.

– Laitekannan uusimistarve on ollut listoilla jo useamman vuoden, mutta hyvinvointialueen perustaminen pani nyt vauhtia hankkeeseen, tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa.

Terveyskeskus keittiöineen siirtyy vuoden 2023 alusta hyvinvointialueen hallintaan, eikä siellä sen jälkeen voida enää valmistaa Tuulihatun, Leivonpesän ja Tervapääskyn päiväkotien aterioita. Sosiaali- ja terveydenhuollon aterioiden lisäksi terveyskeskuksen keittiössä on viime kesästä asti valmistettu päiväkotien ruoka Joensuun koulukeittiön kapasiteettiongelmien takia.

Someron tämän vuoden talousarvio sisältää 570 000 euron määrärahan keittiöremonttiin.

Joensuun koulun keittiö ja ruokasali sijaitsevat vuosina 1958–1959 rakennetussa koulurakennuksessa, joka saneerattiin vuosina 2003–2004. Perusparannuksen suunnitelmat on laadittu yhteistyönä suunnittelijoiden ja kaupungin ruokahuollon kanssa. Tilojen käyttöä tehostetaan ja laitekapasiteetti hankitaan vastaamaan nykyisiä tarpeita.

Keittiöön hankitaan muun muassa uudet padat, uunit ja iso astianpesukone. Koneista ja laitteista on pyydetty tarjoukset ensi viikon maanantaihin mennessä.

Keittiön sisällä tehdään pienehköjä tilamuutoksia. Taukotila siirretään ja pienempi sosiaalitila muutetaan siivoustilaksi. Yksi kylmähuoneista uusitaan ja toinen pakastevarasto korvataan isommalla.

Patapesukoneen yläpuolinen huuva korvataan isommalla, jotta tilaan pääsevän kuuman höyryn määrä vähenee. Pintatöistä tehdään vain välttämättömät. Alakattoja uusitaan kokonaan vain tilamuutosalueilla.