Tarjous päättyi viidenteen erään – LP Viesti sai helppojen virheiden sumansa katki tarpeeksi aikaisin

0
Puolustuspallot jäivät poikkeuksellisen usein LP Viestin omalle kenttäpuoliskolle. Kuva on torstain ensimmäisestä puolivälierästä.

LP Viesti suorastaan tarjosi LP-Vampulalle mahdollisuuksia venyttää lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälieräsarjaa pitkäkestoisemmaksi. Viidennessä erässä tarjous ei enää ollut voimassa, vaan salolaiset hakivat nihkeälläkin peliesityksellä 3–2-voiton ja välieräpaikan katkolle tiistaiksi Salohalliin.

Pettymykselliset sävyt täyttivät voittaneen joukkueen edustajien kommentteja lehdistötilaisuudessa.

– Ottelu oli tiukka osin siksi, koska vastustaja pelasi hyvin ja osin siksi, koska me pelattiin huonosti, tiivisti LP Viestin yleispelaaja Jessica Kosonen.

– Toisessa, kolmannessa ja neljännessä erässä tuntui, että teimme kaikkemme, ettemme voittaisi ottelua. Tehtiin välillä ihan käsittämättömiä virheitä: saimme puolustuksen, mutta kukaan ei passannut sen jälkeen. Niitä tilanteita tuli välillä kolmessa–neljässä pallossa peräkkäin, päivitteli päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Puolivälieräsarjan neljä ensimmäistä erää menivät juuri niin kuin osattiin odottaa. Vielä Huittisten ottelun avauserässäkin Viesti tuhosi Vampulan vastaanottoa syötöillään, eikä Vampula vastaavasti ollut syöttänyt neljään ja puoleen erään kuin yhden ässän reilusti yli kymmenen virheen rinnalla.

Kaikki muuttui pitkäksi toviksi toisesta erästä lähtien syöttöjen ja myös monien muiden asioiden osalta.

– Olen meidän pelimme tasoon tyytyväinen vain viidennen erän osalta. Olimme tosi huolimattomia ja virheitä tuli järkyttävä määrä, Lemminkäinen totesi.

Samaan aikaan Vampula noudatti omaa ”It’s all about attitude” -tunnuslausettaan ja tahtoi Tahto Areenallaan kovasti voittoa.

– Emme missään vaiheessa antaneet periksi, sanoi päävalmentaja Ziga Kos.

Lemminkäinen totesi ennen ottelusarjaa, että otteluvoitosta taistellakseen Vampulan molempien yleispelaajien on onnistuttava. Pisteiden ja plusmiinusten osalta näin tapahtuikin Cassidy Bairdin ja Kristiana Petrovan kohdalla.

Mutta mutta.

– Sekä Bairdin että Petrovan hyökkäysprosentti oli noin 30 eli ei kovinkaan hyvä. Niillä lukemilla meidän ei olisi pitänyt joutua viidenteen erään, Lemminkäinen mainitsi.

Semminkin kun LP-Vampulan hakkuri Julia Seikkula jäi suuresti miinukselle, LP Viestin kollega Iina Andrikopoulou suurehkosta virhemäärästä huolimatta merkittävästi plussalle. Silti peli meni tiukaksi.

Positiivisuuden kautta ajateltuna LP Viesti sai kuitenkin koottua itsensä hyvin viidenteen erään. Linnea Kuusela korvasi yleispelaajana Elena Bechevan erän alkumetreillä.

– Linnea kävi jo 5–6 kertaa aiemmin vaihtopenkillä. Monta kertaa vaihto oli siis lähellä jo aiemmin. Mutta vaikka Jessica (Kosonen) ja Ellu (Becheva) eivät oikein kumpikaan saaneet peliään kunnolla kulkemaan neljässä ensimmäisessä erässä, ei kumpikaan heistä myöskään täysin epäonnistunut, Lemminkäinen havainnoi.

Kosonen palkitsi päävalmentajan luoton erinomaisella, huimat tehot 7/+6 tuottaneella viidennellä erällä. Isoon rooliin nousi myös Kuusela.

– Aika harvoin yhdellä takakenttäkierroksella pystyy vaikuttamaan noin paljoa ottelun lopputulokseen: Linnealta muutama hieno puolustus ja hyvät vastaanotot, Lemminkäinen kiitteli.

Muut puolivälieräparit alkoivat samalla tavalla kuin Viestin ja Vampulankin välienselvittely: selvillä kotivoitoilla.

Jos 3–0-voitoista pitää hakea jonkinmoista yllätystä, oli se Hämeenlinnan Lentopallokerhon dominointi OrPoa vastaan. Ennalta ainoaksi edes jossain määrin tasaiseksi arvioidussa parissa OrPo sai Hämeenlinnan erissä vain 10, 18 ja 20 pistettä.

Puijo Wolley pelasi LP Kangasalaa vastaan ilman aiemmin talvella loukkaantunutta ykköshakkuriaan Natasha Calkinsia.

NAISTEN MESTARUUSLIIGAN 2. PUOLIVÄLIERÄ

LP-Vampula–LP Viesti 2–3 (17–25, 25–21, 22–25, 25–20, 8–15)

LP-Vampulan pisteet/plusmiinus: Pipsa Roivainen (passari) 0/0, Cassidy Baird 18/+14, Emilia Tyynismaa 7/+1, Kristiana Petrova 23/+11, Laura Laukkanen 8/+6, Julia Seikkula 7/-5, Elvita Dolotova (passari) 7/+7. Libero Mia-Maria Jokisen vastaanottoprosentti 34.

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 5/+4, Jessica Kosonen 21/+9, Emmi Mäki-Kojola 1/-1, Jenni Jantunen 5/+2, Iina Andrikopoulou 23/+11, Kaisa Nyman 7/+4, Elena Becheva 14/+4, Linnea Kuusela. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 55.

Hyökkäysprosentti: 30–39
Vastaanottoprosentti: 43–48
Torjuntapisteet: 11–8
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 7–6/11–12

Tuomarit: Esa Virta ja Miikka Ojala
Yleisöä: 368

OHO!

Harvoin näkee Mestaruusliigassa sellaista yksittäisen erän tilastoa kuin Kristiana Petrova neljännessä erässä teki: 12/+11.

3. puolivälierä LP Viesti–LP-Vampula ti 22.3. kello 18.30 Salohallissa.