Teijon Masuunin kevätnäyttelyt avautuvat tänään – esillä laaja erilaisten tekniikoiden kirjo

0
Yksi Teijon Masuunin kevään taiteilijoista on MarjaLeena Pohjola-Valkola. Kuvassa on hänen vuonna 2020 valmistunut akryylityönsä ”Siellä oli pizzeria”. Kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Teijon Masuunissa avataan kevätkauden näyttelyitä kolmessa eri galleriassa tänään lauantaina 5. maaliskuuta. Kaikki näyttelyt ovat avoinna 29. toukokuuta asti Teijon Masuunin aukioloaikoina viikonloppuisin kello 12–16.

Espoolainen Käki-ryhmä esittäytyy Teijon Masuunin galleriassa. Näyttelyn taiteilijat ovat Anneli Hilli, Iia Jännes, Mauri Keinänen, Taimi Lindström, Heikki Pasanen ja MarjaLeena Pohjola-Valkola.

Käki-ryhmä on perustettu vuonna 1996 Espoossa, ja se on pitänyt siitä lähtien näyttelyitä muutaman vuoden välein. Nyt Teijolla esittäytyvät ovat olleet alusta asti mukana ryhmässä, Teijon Masuuni kertoo tiedotteessaan.

Näyttelyissä on ollut idea kiertää Itämeri. Nyt luettelossa on Venäjä, Viro, Liettua, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Suomi. Suomen kaupungeista Kuopio, Raahe, Pori, Espoo, Hanko, Järvenpää, Kouvola, Tampere, Porvoo ja Hyvinkää. Nyt vuorossa on siis Salo.

Näyttelyssä on mukana erilaisia tekniikoita kuten pigmenttivedoksia, maalauksia alumiinilevylle, grafiikkakollaaseja, betonipigmenttiteoksia ja myös perinteisin tekniikoin tehtyjä maalauksia. Ryhmän taiteilijoita asuu Espoon lisäksi nykyään myös muualla Suomessa.

Kaisa Sutisnan kananmunatemperamaalaus Symphony.

Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa avataan helsinkiläisen Minna Räsäsen (s. 1964 Joensuussa) näyttely Heijastuksia – Reflections. Häneltä on esillä akryylimaalauksia pellavalle.

– Veden pinnan heijastuksia olen valokuvannut jo useiden vuosien ajan. Maalamalla olen
tutkinut niiden abstrakteilta näyttäviä yksityiskohtia. Eri aiheita, mitä milloinkin, on heijastunut veteen. Syksyn kauniit värit puissa, kaupunkimiljöötä rakennuksineen, veneitä ja laivoja, taivaan sineä ja auringon laskun kultaamia pilviä. Niistä on syntynyt jo useampi yksityisnäyttely, Räsänen kuvailee tiedotteessa.

Räsäsen näyttely on koottu vuosilta 2017–2022 syntyneistä teoksista, joista neljä on maalattu Teijon Masuunia varten.

Minna Räsäsen teoksia on useissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on ollut lukuisia yksityisnäytteilyitä ja hän osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa.

Hänen teoksiaan on julkisissa tiloissa Itä-Suomen yliopiston (UEF), Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Helsingissä hänen teoksiaan on Validia Kuntoutuskeskus Oy:n Synapsia-talossa.

Minna Räsänen on Taidemaalariliiton jäsen (kokelas) ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Masuunin Studiossa on esillä helsinkiläisen Katja Sutisnan öljyvärimaalauksia sekä kananmunatemperamaalauksia näyttelyssä Löytö.

Katja Sutisna on helsinkiläinen taidemaalari. Hän tekee löytöretkiä vanhoihin metsiin. Maalaamistaan hän kuvaa sanoilla ”etsimistä, löytämistä ja harhapolkuja”. Hän työskentelee monenlaisilla materiaaleilla.

Katja Sutisna on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta ja Taidekoulu Maasta ja lisäksi hän on suorittanut Taideyliopistossa taidemaalarin materiaaliopin koulutuksen. Hän on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.