Tiliotteeseen ilmestynyt yllätys pitää kahvilan auki – Ihme ja Kumma sinnittelee eteenpäin

0
Olivia Juusti on yksi Ihme ja kumman nuorista työntekijöistä. Kuva: SSS arkisto/Minna Määttänen

Talouskurimuksessa kamppaileva Ihme ja Kumma Tuki ry näyttää selviävän ainakin hetkellisesti ilman toiminnan merkittävää supistamista.

Kehitysvammaisia nuoria työllistävä yhdistys oli jo varautunut lomautuksiin ja vähentämään Ihme ja Kumma -kahvilan aukiolopäiviä. Muutosten oli tarkoitus astua voimaan kuun vaihteessa perjantaina.

– Kun kerroimme lomautuksista, tilanne muuttui viikossa. Meille tulee rahaa ja vapaaehtoisia avuksi, iloitsee Ihme ja Kumman puheenjohtaja Jorma Nurminen.

– Kiitän kamalasti kaikkia. Tuki menee suoraan nuorille.

Rahalahjoitusten takana on salolaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Nurminen kertoo, että summat ovat maltillisia: muutaman kympin kokoluokkaa per lahjoittaja. Lahjoittajia on kuitenkin niin paljon, että potti on kasvanut nopeasti.

– Meillä on nyt pari kolme sivullista pankkiotteessa yksityishenkilöiden nimiä.

Nurminen arvioi, että yhdistys on saanut lyhyessä ajassa 2 000–3 000 euroa lahjoituksia. Osa lahjoittajista on myös lupautunut tukemaan toimintaa kuukausittain.

Ihme ja Kumma Tuki ry:n talousvaikeuksien taustalla on monta tekijää.

Yksi on korona-aika, joka on syönyt yhdistyksen tuottoja. Myös työntekijöiden pitkät sairauslomat ovat rasittaneet yhdistyksen toimintaa.

Nurminen sanoo, että nyt saadut lahjoitukset antavat yhdistykselle lisää aikaa järjestellä asioitaan.

– Eihän se peikkoa poista taustalta, mutta lahjoitukset pitävät meidät liikkeessä. Nyt pystymme porrastamaan lomautuksia niin, että voimme kuitenkin pitää kahvilan auki.