Ukrainan sota on saanut paikalliset toimijat tekemään lahjoituksia: LähiTapiola Etelä, Teatteri Provinssi, Finnfoam, Lounea…

0
Monet tekevät lahjoituksia Ukrainaan Punaisen Ristin kautta. Kuva: Lehtikuva/Markku Ulander

Ukrainan sota on saanut jo monet suomalaiset ja myös salonseutulaiset yritykset ja toimijat tekemään lahjoituksia sodan uhrien hyväksi.

Torstaina LähiTapiola Etelä kertoi lahjoittavansa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 10 000 euroa Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi ja humanitaarisen avun toimittamiseksi sitä eniten tarvitseville.

– Ukrainan sotatila järkyttää meitä kaikkia ja apua tarvitaan pikaisesti. Jokainen meistä voi toimia ja auttaa esimerkiksi lahjoittamalla, osallistumalla keräyksiin, ryhtymällä vapaaehtoistyöhön ja osoittamalla tukensa sodasta kärsiville. Tarttumalla toimeen voi lievittää myös omaa ahdistustaan. Kannustamme paikallisia kumppaneitamme ja omistaja-asiakkaitamme osallistumaan sodasta kärsivien auttamiseen, sanoo LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström tiedotteessa.

LähiTapiola Etelän lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 300 000 euron lahjoituksia Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Keskiviikkona puolestaan salolainen Teatteri Provinssi ilmoitti lahjoittavansa jokaisesta Vuonna 85 -musikaalin pääsylipusta viisi euroa Ukrainan hyväksi Kirkon ulkomaanavun kautta. Lahjoitus koskee kaikkia lippuja, jotka on ostettu 2.3.2022 alkaen aina viimeiseen esitykseen 19.3.2022 asti. Esityksiä kertyy aikavälillä yhteensä kuusi kappaletta.

Tiistaina taas Lounea Oy kertoi lahjoittaneensa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 10 000 euroa ja Finnfoam-konserni ilmoitti lahjoittavansa Punaiselle Ristille 100 000 euroa.