Uusi laulu ottaa kantaa hoitajien tilanteeseen

0
Hoitoalalla neuvotellaan parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta.

Palkka-ahdinkoonsa kyllästyneet hoitajat ovat käynnistäneet uuden projektin, jossa tuodaan esille alan epäkohtia.

Lisää Liksaa Hoitsuille! -projekti ja samaa nimeä kantava uusi kappale ovat lastenhoitaja, kulttuurituottaja, näytelmäkirjailija ja nuorisoteatterin ohjaaja Ilona Tiaisen (sanoitus) ja musiikkiluokan opettaja Mika Virran (sävellys) käsialaa.

Laulun sanat saivat alkunsa Tiaisen tunteista palkkapäivänä. Keskusteltuaan asiasta lähihoitajaystäviensä kanssa, hän lähetti syntyneen tekstin Virralle, joka teki sanoihin sävellyksen.

Kappaleessa lauletaan muun muassa, että Kun palkka tullut, siitä asuminen maksetaan. Loput ruokaan menee, voi lomasäästöt unohtaa.

–Kappaleella ei haeta taloudellista etua, vaan mahdollisimman paljon julkisuutta ja keskustelua. Laulu on tehty tietoisesti samaan aikaan, kun uusia työehtoehtosopimuksia neuvotellaan ja lakon uhka on iso. Hoitajien työvoimapula on valtava, tiedotteessa sanotaan.

Kappaleessa on mukana huumoria ja pilkettä, mutta sanoma kumpuaa monen todellisista tunteista. Usea miettii alan vaihtoa.

Kappaleeseen haettiin laulajia sosiaalisen median musiikkiryhmien kautta ja kiinnostusta oli paljon. Nyt mukana on viisi ammattitaitoista laulajaa. Salosta mukana on Linda Jokiniemi.

Kappale äänitetään lauantaina, minkä jälkeen se on kuunneltavissa useissa sosiaalisen median kanavissa.