Väki vähenee edelleen Salossa – vain maahanmuutto plussalla

10
Luonnollinen väestönlisäys on Salossa pakkasella: syntyneitä on kuukausittain vähemmän kuin kuolleita.

Salon väkiluku laski helmikuussa 18 asukkaalla. Salolaisia oli helmikuun lopussa 51 402.

Uusia salolaisia syntyi kuukauden aikana 27. Kuolleita oli 48 eli luonnollinen väestönlisäys painui jälleen miinukselle.

Kuntien välinen muuttoliike oli vilkasta: Saloon muutti 98 uutta asukasta, ja Salosta muutti pois 101 asukasta. Kun huomioidaan myös maahanmuutto, muuttoliike kasvatti Salon väkilukua kolmella henkilöllä.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen ennakkolukuihin, joihin saattaa tulla vielä muutoksia myöhemmissä tarkistuksissa.

Viime vuoden helmikuun lopussa Salossa asui 51 594 ihmistä. Vuoden takaisesta salolaisten määrä on laskenut 192 henkilöllä.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Positiivari
1 vuosi sitten

On siinä se hyvä puoli, että työttömien määräkin vähenee samalla.

Vasa
1 vuosi sitten
Reply to  Positiivari

Ja ne maahanmuuttajat ovatkin työllisiä?

Karina Kaakinen
1 vuosi sitten

Autottoman ympäristöystävällisemmän elämän valinneet – heillä ei ole tulevaisuutta Salossa. Joukkoliikenne ei täällä kulje iltaisin ja viikonloppuisin. Esitteissä ja muissa tapahtumamainoksissa toivotetaan tervetulleiksi – niissäkin voisi mainita, ettei joukkoliikennettä ole – mutta kun ei pääse. Kesällä pääsevät ne, joilla on polkupyörä tai muita kulkupelejä, muut jäävät kotiin eristyksiin muusta maailmasta. Talvi on pahin, koska silloin on kursseja, teatterit, ravintolat ja muuta, joihin ei pääse. Kauppassakäynnit talvella hoitaa kuljetuspalvelu, joka on maailman paras ja ystävällinen, kaksi tuntia kaksi kertaa viikossa. Salo on muuten kiva paikka. Pois on kuitenkin muutettava, ei enää yhtä talvea eristyneenä muusta maailmasta. Tullessani etsin bussiaikataulua, sain Matkahuollosta… Lue lisää »

Mestari
1 vuosi sitten

Niin, sitten kannattaa muuttaa Helsinkiin bussipysäkin viereen.

Miten tämä voi olla näin vaikeaa?

Karina Kaakinen
1 vuosi sitten
Reply to  Mestari

Sen takia ettei pääse em tapahtumiin iltaisin ja viikonloppuisin, yksinkertaisesti sanottuna, joukkoliikenteen puuttuessa kokonaan näinä aikoina. Bussipysäkeistä ei ollut valittamista, jos panit merkille!

Urpo
1 vuosi sitten

Osaatko sanoa vertailukohdaksi jonkun Salon kokoisen kaupungin, jossa joukkoliikenne toimii? Pahoin pelkään, että 100% joukkoliikenteen varassa elävälle Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun keskustat ainoita ovat realistisia vaihtoehtoja. Minulla ei olisi varaa sieltä asuntoa hankkia, mutta kaikkea ei saa samassa paketissa. Jos on tarve päästä talvella teatteriin tai ravintolaan, ne sijaitsevat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta keskustassa. Siellä asuvalle on tervejalkaisella kävelymatka kaikkialle ja nastarenkailla voi aivan hyvin pyöräillä talvellakin. Autotonta voi lohduttaa tieto, että taksilla ajaminen on noilla kilometreilla halvempaa kuin auton omistaminen. Ellei jokaista matkaa, niin satunnaisiin tarpeisiin ihan harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, josta voi rakentaa riittävän toimivaa kokonaisuutta yhdessä paikun, kävelyn… Lue lisää »

Negatiivari
1 vuosi sitten
Reply to  Mestari

Parasta ovat nämä salolaiset, jotka toivottavat tervemenoa, jos ei riitä, mitä ei tarvita.
Salossa on kehitys pysähtynyt ajat sitten.

Mestari
1 vuosi sitten
Reply to  Negatiivari

Olen muualta muuttanut tänne – lähes Helsingistä – ja ihan osaan kaupunkia käyttää. Kaikilla kulkuvälineillä.

Karina Kaakinen
1 vuosi sitten
Reply to  Mestari

Vaan et iltaisin ja viikonloppuisin ainakaan julkisilla! Myy auto ja muuta 2-3km päähän keskustasta ja Prismasta, ala liikkumaan julkisilla! Jumissa olet sosiaalinen elämä täysin nolla! Kauppiaat ei kiitä, kun ei ole porukaa kaupoille ja huvituksiin! Kaupungintalon porukka voisi kokeilla myös talvella miltä kansalaisista tuntuu sydäntalvella kotinurkissa homehtua! Siellä ei muuten ole kovin ystävällisiä mestareita muutenkaan!

Helipee
1 vuosi sitten

Minulle kävi juuri noin kun viime talvena muutin Espoosta tänne. Arvasin, että julkinen liikenne on vähäistä mutta en tajunnut tarkistaa, ettei sitä ole ollenkaan iltaisin ja viikonloppuisin (olen ajokortiton/autoton). Päivät teen töitä ja pakko on ollut siirtyä pitkälti käyttämään verkkokauppoja. Harmittaa, kun paljon mieluummin tukisin paikallisia kauppoja, ravintoloita, tapahtumia jne. Todettakoon vielä, että muilta osin olen Saloon muuttoon ollut tyytyväinen.