Valmet Automotive teki ennätystuloksen – akkuliiketoiminnassa vahvaa kasvua

0
Valmet Automotive palkkasi Salon akkutehtaalle viime vuoden aikana noin 500 uutta työntekijää. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Valmet Automotive takoi koronatilanteesta ja komponenttipulasta huolimatta ennätystuloksen viime vuonna. Esimerkiksi akkuliiketoiminnassa tapahtui vahvaa kasvua.

Yhtiön mukaan kaikki liiketoimintalinjat laajensivat toimintaansa, voimakkaimmin akkuliiketoiminta. Vuoden merkittävimpiä tapahtumia olivat eri liiketoimintojen lukuisat uudet asiakassopimukset, akkuliiketoiminnan uudet toimipaikat ja tuotteet sekä panostus kehitystoimintaan ja kestävään kehitykseen, Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan.

Tilivuonna 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 570,2 (494,0) miljoonaa euroa, joka on 15,4 prosenttia edellisvuotta enemmän. Bruttomyynti ja liikevaihto kasvoivat kaikilla liiketoimintalinjoilla, eniten akkuliiketoiminnassa. Konsernin liikevoitto jatkuvista toiminnoista kasvoi 64,2 prosenttia ja oli 35,6 (21,7) miljoonaa euroa eli 6,2 prosenttia liikevaihdosta (4,4 %).

Kokonaisinvestoinnit käyttöomaisuuteen olivat 62,1 (39,2) miljoonaa euroa, ja ne sisälsivät korvausinvestoinnit, kehitysinvestoinnit sekä investoinnit uusiin tuotantotiloihin ja -linjoihin erityisesti akkuliiketoiminnassa. Yritys jatkoi investointejaan akkutuotantoon Salossa ja Uudessakaupungissa ja aloitti investoinnit Saksan Kirchardtin akkutehtaaseen. Lisäksi investointeja jatkettiin Saksan akkutestauskeskukseen ja Valmet Automotiven omaan Modular Battery Platform -akkujärjestelmään.

– Valmet Automotiven strateginen muutos kohti liikenteen sähköistymisen ratkaisuja etenee suunnitelmien mukaisesti. Vuonna 2021 näimme tästä osoituksena kolme akkujen valmistussopimusta autoalan johtavien toimijoiden kanssa, investointeja tuotanto- ja testauskapasiteettiin Suomessa ja Saksassa sekä Valmet Automotiven valinnan ainutlaatuisen Lightyear One -sähköauton valmistajaksi. Lisäksi Valmet Automotive esitteli oman Modular Battery Platform -tuoteperheensä akkujärjestelmän, joka on kehitetty erityisesti työkoneiden ja raskaan kaluston sähköistystarpeisiin. Valmet Automotive on nostanut henkilöautot yhdeksi Suomen tärkeimmistä vientituotteista, ja on nyt tekemässä samaa myös akkujärjestelmille, Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen toteaa tiedotteessa.