+53 oli Ronja Heikkiniemelle upea luku

2
Maajoukkuetason yleispelaaja Emmi Riikilä (vas.) pysyy Pirkanmaalla. (kuva: SSS/arkisto)

Yleispelaajan tehtävä lentopallon tehotilastossa on haastava. Hyökkäys- ja syöttövirheiden lisäksi miinusmerkintöjä tulee suorista vastaanottovirheistä.

Näitä taustoja ja ylipäänsä koko kautta katsoen on kova suoritus, että LP Kangasalan yleispelaajan Ronja Heikkiniemen plusmiinusluku (+53) oli naisten Mestaruusliigan välieräsarjan paras.

Salon Viestin kasvatti Heikkiniemi liikuttui ratkaisseen välierän jälkeen. Vastoinkäymiset kauden aikana kääntyivät iloksi ja ylipäänsä tunnekuohuksi.

– Tämä oli elämäni siistein ottelusarja. Ai vitsi, hirveästi tunnetta tietysti, kun Viesti oli vastassa. Aika monta kertaa kelailin sitä, miten tällaisia pelejä on tullut pelattua Viestin paidassa, Heikkiniemi mainitsi.

– Minua auttoi todella paljon se, miten paljon muut ympärilläni luottivat minuun, vaikka itsellä olikin oman pelaamisen suhteen välillä kysymysmerkkejä. Lisäksi pelikaverit ympärillä ovat todella laadukkaita, ja minun roolini kentällä on sellainen, joka tukee vahvuuksiani, hän kiitteli.

Mikä sitten käänsi tämän välieräsarjan näin totaalisesti kuin kahdessa viimeisessä ottelussa tapahtui?

– Tottakai koko joukkueen tekemiseen, mutta myös siihen, että tuoreilla jaloilla pelannut passari tekee tuollaisia suorituksia, Heikkiniemi pohti viitaten Kangasalan yllätyssankariin Emmi Jaloseen.

Realiteetit tulivat vastaan – kiristynyt kilpailu ja pienentyneet resurssit jättivät LP Viestin pronssiotteluihin

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hopeinen Q
2 kuukautta sitten

Kangasalalle ansaittu voitto, ja ihmettelen, jos tuolla joukkueella voi finaalin hävitä. Toivotaan terveyttä molemmille finalisteille.

Ronjan taso on noussut viime näkemältä, mutta aina tarvitaan myös hyvä passari hajottamaan torjuntaa ja laittamaan pallo hyvin pelattavaksi.

Niko
2 kuukautta sitten
Reply to  Hopeinen Q

Itse ihmettelen kovasti, miksi hyvät mestareiden liigan ottelut pelannut Jenni Jantusta ei vaihdettu kentälle toisen keskarin tilalle.

Tilastojen valossa kentällä olevat keskarit onnistuivat hyvin, mutta telkkarista katsottuna oli kyllä vähän kankeutta liikkeissä. Uskon Kangasalan mestaruuteen myös.