Carugaten kausi päättyi Tulosen tehoista huolimatta

0
Vilpas-kasvatti Helmi Tulonen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut koripalloammattilainen. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Helmi Tulosen kausi koripallon Italian Serie A2:ssa päättyi viikonloppuna.

Tulosen edustama Carugate hävisi kauden päätösottelussa Brixialle 71–75, ja jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

Tulonen merkkautti päätösottelussa kovat tehot 28 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme torjuntaa ja kaksi riistoa.

Tulonen oli koko kauden ajan Carugaten ylivoimainen ykkönen niin peliajassa (ka. 34,3 min), pisteissä (17,4) kuin levypalloissa (10,0). Koko sarjassa Tulonen oli pistetilaston kuudes ja levypallotilaston kymmenes.

Kulunut kausi oli 23-vuotiaalle Vilppaan kasvatille jo neljäs ammattilaisena. Kaksi edellistä kautta Tulonen pelasi Espanjan kakkostasolla kolmessa eri seurassa ja ennen sitä Saksan Bundesliigassa, johon hän siirtyi Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa vietetyn kauden jälkeen. Kotimaan Korisliigassa Tulonen on pelannut Turun Riennossa ja liiton akatemiajoukkue HBA-Märskyssä.