Finnfoamin uuden kierrätyslaitoksen rakennustyöt edenneet paalutukseen

0
Henri Nieminen uskoo, että muovintuotannon ympäristökysymyksiä voidaan ratkoa kemialla. Kuva: SSS arkisto/Minna Määttänen

Finnfoamin uuden kierrätyslaitoksen rakennustyöt edistyvät Salon Meriniityssä.

Yritys kertoo tiedotteessaan töiden olevan nyt paalutusvaiheessa. Laitoksen arvioitu valmistumisaika on syyskuussa 2022.

Uusi laitos keskittyy kierrättämään käytettyjä ja likaisia vaahtomuovieristeitä uudelleen käytettäväksi eristeiden raaka-aineeksi.

Yritys investoi uuteen laitokseen kaikkiaan kymmenen miljoonaa euroa. Laitoksessa käytettävään liuottimeen ja puhdistuslaitteistoon on haettu patentti.

– Kierrätyslaitoksen ansiosta pystymme käyttämään jatkossa omien eristetuotteiden valmistuksessa entistä enemmän kierrätysmateriaalia, sanoo Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen tiedotteessa.

SSS uutisoi Finnfoamin laitosinvestoinnista viime vuoden joulukuussa. Tuolloin Finnfoamin ympäristöpäällikkö Sari Judin kertoi kierrätysraaka-ainetta olevan hyvin tarjolla.

– Korona on vauhdittanut rakennusbuumia, ja kierrätysraaka-ainetta on tullut paljon, Judin totesi.

Tehostaakseen kierrätysmateriaalin keräystä Finnfoam on ostanut puolet laitilalaisen PS Processing Oy:n osakekannasta. PS Processing Oy on erikoistunut EPS-muovin keräämiseen ja kierrättämiseen.