Kaksi erilaista lähestymistapaa – LP Viesti voi ja ei voi olla levollinen ennen toista pronssiottelua

0
LP Viestin pelaaminen oli sunnuntaina sekavaa mutta lopulta silti voitokasta. Kuva on maaliskuisesta runkosarjan ottelusta. (kuva: SSS-arkisto)

LP Viestin lähtökohdat lentopallon naisten Mestaruusliigan toiseen pronssiotteluun voi nähdä ensimmäisen pelin jälkeen kahdella tavalla.

Joukkue onnistui voittamaan 22 pelaajavaihdosta huolimatta vieraskentällä Hämeenlinnan Lentopallokerhon. On melko monta syytä uskoa, että se pystyy huomattavan paljon parempaan pelaamiseen jo ihan perussuorituksellaan.

– Jos tuollainen ottelu olisi tullut runkosarjassa, niin se olisi ollut tosi huono juttu. Nyt vain voittaminen merkitsee, ja olimme erien lopuissa kuitenkin kovia, huomauttaa LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Hämeenlinnan toisen erän kaltaisen todella suuren johtoaseman menettäminen kuvastaa myös vastustajan ongelmia, hän lisää.

Toisaalta asian voi miettiä niinkin, että salolaisten suoritukset hapuilivat niin paljon, ettei täysin levollinen voi edes voitosta huolimatta LP Viestin leirissä olla.

– Eihän tuollaisella vaihtomäärällä pitäisi ottelua voittaa. En muista, että olisin ikinä ollut mukana tuollaisessa ottelussa, jossa on tullut noin paljon vaihtoja ja silti vielä voitettu peli, päivitteli Lemminkäinen.

LP Viestin aloitusseitsikko on sinänsä mielenkiintoista nähtävää sunnuntain ”lähes kaikki pelaavat jokaisessa erässä” -tarinan jälkeen. Lemminkäisen suunnitelmat ovat kuitenkin selvät.

– Ei ole vaikeaa valita aloitusseitsikkoa, hän kuittaa.

Keskipelaajaa ja kapteenia Anna Czakania ei valitettavasti enää nähdä pelaamassa kaudella, joka päättyy näiden joukkueiden osalta joko keskiviikkona tai perjantaina. Hänen sunnuntain ottelussa kokemansa nilkkavamma osui tällä kertaa toiseen jalkaan kuin mikä vaivasi ennen pudotuspelien alkua.

Naisten Mestaruusliigan 2. pronssiottelu LP Viesti–Hämeenlinna keskiviikkona kello 18.30 Salohallissa.