Kirvelevä pomppukiekko – Tappara haki Turkuhallista jatkoaikavoiton ja otti jättiaskeleen kohti kultaa

0
Näin lähellä oli TPS:n voittomaali. Tyler Steenbergin ohjaus kilahti Tapparan maalin tolppaan. (kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

TPS:n ja Tapparan välisessä Turkuhallissa pelatussa toisessakaan loppuottelussa ei maaleilla mässäilty. Hurjan kiekkotrillerin varsinainen peliaika päättyi lauantaina tasan 1–1 ja voiton korjasi lopulta Tappara ensimmäisessä jatkoerässä Charles Bertrandin jalasta maaliin menneellä pomppumaalilla.

– Nyt ottaa päähän, TPS:n kultakypärä Markus Nurmi sanoi.

– Hallitsimme kolmatta erää ja jatkoerää mielin määrin. Pelattiin käytännössä yhtä päätyä. Ja sitten ottelu ratkeaa tuollaisella pomppumaalilla.

Tappara johtaa lauantain jälkeen loppuottelusarjaa voitoin 2–0. Sarja jatkuu maanantaina Tampereella.

– Ei auta kuin lähteä Tampereelle tekemään entistä enemmän töitä. Pistetään lisää painetta Tapparan pakeille. Näytti siltä, että he alkoivat jo nyt väsyä, Nurmi mietti.

Syöttöpisteen TPS:n osumaan kerännyt Nurmi (4+15) teki samalla seuraennätyksen ohittamalla Kari Jalosen (4+14) kaikkien aikojen eniten pisteitä yksissä pudotuspeleissä tehneenä TPS-pelaajana.

– Tiesin asian, mutta se ei juuri nyt kiinnosta pätkääkään, Nurmi sanoi.

TPS:lle ilouutinen oli se, että sarjan ensimmäisestä ottelusta flunssan vuoksi sivussa ollut hyökkääjänelikko Juhani Jasu , Samuli Vainionpää , Eetu Liukas ja Aarne Intonen oli toipunut lauantaiksi pelikuntoon. Näin Palloseura sai jälleen kasaan pudotuspeleissä erinomaisesti esiintyneet kolmos- ja nelosketjunsa.

Nelosketjulle riitti töitä heti ottelun ensihetkestä alkaen, sillä TPS marssitti sen aloittamaan ottelun Tapparan ykkösketjua vastaan. Pelivuorossa seuraavaksi oli kakkosketju ja vasta sen jälkeen askiin hyppäsi Liigan kuumin ykkösketju.

Näin TPS sai kotijoukkueen viimeisen vaihto-oikeuden turvin rikottua ottelun alussa Tapparan peluutussuunnitelmia. Aika pian ottelun kuluessa tamperelaiset kuitenkin pääsivät jyvälle Palloseuran aikeista ja Veli-Matti Savinainen, Patrik Virta sekä Waltteri Merelä palasivat keskiviikolta tuttuun tapaan TPS:n ykkösketjun tylsyttäjiksi.

Tappara iski ottelun avausosuman ensimmäisen erän lopulla: Brady Austin laukoi siniviivalta ja Merelä laittoi riparin maalin edestä pussin perukoille.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat keskiviikkoa aktiivisemmin, mistä kertovat omaa kieltään laukausmäärätkin. Keskiviikkona avauserässä nähtiin yhteensä 21 laukausta, kun vastaava määrä sunnuntaina oli 33 (Tappara voitti erän laukaukset 19–14).

Jos Tappara hallitsi ensimmäistä erää, TPS paransi toisessa erässä ja otti pelin hallintaansa. TPS voitti jo toisen erän laukaukset selvästi 20–11, mutta ei onnistunut tasoituksessa.

Tasoituksen aika oli päätöserässä, kun Juuso Pärssinen iski maalin edestä Nurmen tarjoileman kiekon yläpesään ja loppuunmyyty halli (10 500 katsojaa) räjähti.

Muutama minuutti myöhemmin Jack Rodewald pujotteli läpi Tapparan puolustuksen ja Tyler Steenbergenillä oli jo tyhjä maali edessään, mutta Tappara-puolustus sai kaadettua hänet viime hetkellä.

Ottelussa edettiin 1–1 -tasatilanteessa jatkoerään. TPS hallitsi sitä täysin, mutta ajassa 62.41 kiekko pomppasi Bertrandista maaliin ja Tappara korjasi jo toisen voittonsa sarjassa.

– Aloitimme huonosti, mutta paransimme koko ajan. Meidän pitää pystyä jatkamaan tästä maanantaina ja lyödä vain lisää vauhtia peliin, Nurmi sanoi.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä