Maskitta myös joukkoliikenteessä

0
Sinivalkoisilla siivillä voi maanantaista alkaen liitää ilman naaman edessä olevaa maskia. SSS-arkisto/Ville Pohjonen

Salon kaupungin Paikku-joukkoliikenteen nettisivuilla suositeltiin perjantaina 22. huhtikuuta maskien käyttöä mukaan lukien koulukuljetukset ja palveluliikenne. Suositus on päivätty 14. huhtikuuta. Salon joukkoliikenteestä kerrotaan, että suosituksissa on yleensä seurattu viranomaisten yleistä linjaa. Salon koronajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon torstaina.

Turun seudun joukkoliikenne Föli ilmoitti maskisuosituksen loppuvan perjantaina 22. huhtikuuta yleisen maskisuosituksen päättymisen myötä.

Helsingin seudun joukkoliikenteen vahva maskisuositus päättyi keskiviikkona. HSL:n mukaan maskisuosituksista on voitu siirtyä henkilökohtaiseen harkintaan.

VR on luopunut junamatkustajille annetusta maskisuosituksesta tämän viikon torstaina.

Lentoyhtiö Finnair kertoi torstaina luopuvansa maskipakosta lennoillaan huhtikuun 25. päivästä lähtien. Yhtiön tiedotteen mukaan maskipakosta luovutaan, koska monet maat ovat purkamassa koronaviruspandemiaan liittyviä rajoituksia.