”Olen rakastunut! En todellakaan raaski polttaa näitä” – Ruokava-messuilla tehtiin löytöjä

0
Saija Sjölund ja Nina Ojanen tiesivät jo etukäteen, ettei kotiin lähdetä tyhjin käsin. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron Ruokava-messut keräsivät lauantaina runsaasti väkeä monitoimitalolle.

Kahtena edellisenä keväänä tapahtuma jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Nyt paikalla oli viitisenkymmentä myyjää.

Iltapäivän puolella moni myyjä pääsi toteamaan, että kauppaa on tehty.

– Olemme hakeneet omaan kahvilaamme kaupasta kahdesti lisää tarvikkeita, esimerkiksi kahvia ja makkaraa, kuvailee kiirettä Someron Esan Kaisa Vasama-Kakko. Someron Esa kerää tapahtumalla varoja urheiluseuran toimintaan.

Someron Esan Kaisa Vasama-Kakko ja Teemu Kujanpää olivat tyytyväisiä päivään ja arvioivat väkeä tulleen Someron lisäksi myös naapurikunnista. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Keväisen tapahtuman tarjontaan kuului ruokaa, kuten leivonnaisia ja hunajaa. Myynnissä oli myös runsaasti erilaista tavaraa: koruja, pääsiäiskoristeita, vaatteita, kosmetiikkaa.

Salolainen Nina Ojanen oli sujauttanut korviinsa kanakorvakorut lähtiessään messuretkelle. Hän kertoo olevansa pääsiäisihminen ja etsineensä nimenomaan pääsiäisaiheista ostettavaa.

– Käyn täällä joka vuosi, ja aina löydän jotain kivaa.

Ojasen pääsiäiseen kuuluu esimerkiksi erilaisia pikkufiguureja, kynttilöitä, kanoja ja tipuja. Vain pääsiäisruoho jää puuttumaan sesongin koristeluista, koska se kiinnostaisi liiaksi lemmikkieläimiä.

Ruokava-reissulla Ojasen pääsiäiskokoelmaan liittyivät pupu- ja kanakynttilät.

– Olen rakastunut! En todellakaan raaski polttaa näitä.

Ojasen kanssa messuille lähtenyt Saija Sjölund oli hänkin tehnyt mieluisan hankinnan: pyyheturbaanin, jossa oli nallen korvat. Sjölundin messuasuun kuuluivat puolestaan tipukorvakorut.

Vesa ja Teija Määttänen kuvailivat Ruokavan tarjontaa laadukkaaksi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolaiset Vesa ja Teija Määttänen kertovat käyneensä tapahtumassa viimeksi kymmenkunta vuotta sitten. Nyt oli aika katsastaa tarjonta uudelleen, eikä kotimatkalle lähdetty tyhjin käsin: kassista löytyi uusi kukallinen puuvillapipo ja mausteita.

– Kahvilla täytyy vielä käydä, suunnitteli Vesa Määttänen ostoskierroksen päätteeksi.

Pirjo Arminen myi itse tekemiään pääsiäiskoristeita. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Lopelta Somerolle matkannut käsityöyrittäjä Pirjo Arminen ei ollut asettanut tarkkoja tavoitteita myynnille. Ruokava oli hänelle tämän vuoden ensimmäinen myyntitapahtuma.

Osa messujen myyjistä oli Ruokava-konkareita. Arminen muistelee käyneensä Somerolla viimeksi parikymmentä vuotta sitten. Nyt hänen myyntipöydältään löytyi muun muassa erilaisia pääsiäiskransseja, huovutettuja koristemunia ja pääsiäisnoitia.

– Olen tyytyväinen. Isojakin noitia, jotka ovat kalliimpia, on mennyt.

Ruokavan uutuutena oli tänä vuonna entistä laajempi ohjelmatarjonta. Ohjelmaan kuului esimerkiksi musiikki- ja tanssiesityksiä. Kaisa Vasama-Kakko kertoo, että tapahtumaa pyritään kehittämään palautteen perusteella.

– Ohjelman lisääminen on myös myyjien toive, koska ohjelma tuo lisää yleisöä.

Seuraavan kerran Ruokava-tapahtuma järjestetään joulukuussa.