PeU-Basket sai mestaruuden katkolle Perniöön – Loyd vietti superiltaa Hyvinkäällä

0
Vilppaassakin vahvoja otteita esittänyt William Loyd teki avausfinaalissa Divari B:n historian kolmanneksi kovimman teholukeman (56). (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Vain kuukausi sitten PeU-Basketin joukkue jännitti, pääseekö se pelaamaan tällä kaudella ainuttakaan pudotuspeliä. Pikakelaus tähän hetkeen ja PeU-Basketilla on koripallon miesten Divari B:n mestaruus katkolla lauantaina kotisalissa Perniössä.

– Se kertoo sarjan tasaisuudesta. Sanoin jo ennen kauden alkua, että tässä sarjassa kuka vaan voi voittaa kenet tahansa. Ja kun olemme parantaneet koko ajan omaa peliämme ja nostaneet intensiteettiä, niin tulos on tässä, PeU-Basketin päävalmentaja Jussi Savolainen muistutti.

PeU-Basket haki keskiviikkona ensimmäisen finaalista Hyvinkäältä 85–74-voiton paikallisesta Pontevasta.

PeU-Basket oli koko avauspuoliajan askeleen perässä HyPoa, mutta pääsi ehkä pelitilanteiden vastaisesti vain seitsemän pisteen takamatkalta toiselle puolikkaalle.

– Sovimme kopissa, että tapahtuu mitä tahansa, niin pelaamme jokaisen tilanteen täysillä, Savolainen paljasti.

PeU-Basket vei kolmannen neljänneksen 20–8 ja otti pelin haltuunsa aktiivisen puolustuksen kautta.

– Yksinkertaistimme myös hyökkäystämme. No, sen näkee pistesarakkeesta, että miten, Savolainen hymähti.

Todellakin näkee: William Loyd heitti 36 minuutin peliajalla 46 pistettä, repi 16 levypalloa, jakoi viisi syöttöä, riisti kolmesti ja torjui kahdesti! Loydin teholukema 56 on Divari B:n historian (2013–2022) kolmanneksi paras.

– Hän oli maaginen. Kuulin lopussa, kun vastustajan valmentaja käski rikkoa Loydia ja pakottaa hänet vapariviivalle.

”Hack-a-Will”-taktiikka toimi sinänsä, että Loyd heitti seitsemän vapaaheittoa ohi, mutta ottelua se ei kääntänyt.

Loydin superilta olisi kuitenkin päättynyt tappioon ilman Saku Ahosen tulitukea. Ahosen neljä peräkkäistä kolmosta veivät PeU:n ensin rinnalle ja sitten ohi.

– Ne olivat Sakulta kovia vetoja. Hänen itseluottamuksensa ei horju missään tilanteessa, Savolainen kehui.

Hyvinkään Martinhallissa oli 364 katsojaa ja kunnon finaalitunnelma.

– Meininki oli kova! Perniöstäkin oli tullut porukkaa. Toivottavasti saamme samanlaisen menon lauantaiksi Perniöön, Savolainen pyysi.

Miesten I divisioona B:n 1. finaali: HyPo–PeU-Basket 74–85 (22–18, 22–19, 8–20, 22–28)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: William Loyd 46/16/5 syöttöä/3 riistoa, Patrik Poutiainen 6/10, Tuukka Juntunen 9/2, Niko Huoponen 1/3/5 syöttöä/4 riistoa, Onni Mäkynen 3/2, Taneli Lindström 4/2, Juhana Melkkilä 0/3, Timo Niitynperä 0/2, Saku Ahonen 14/1, Timur Emaldynov 2/0, Wiljami Vihiniemi 0/0.

Yleisöä: 364
2. finaali: lauantaina Perniössä kello 17.

ToPo on pelastamassa Bisonsille liigapaikkaa

Torpan Pojat voitti myös toisen Divari A:n loppuottelun keskiviikkona Espoossa, kun se kaatoi Hongan 89–74. Näin finaalisarja on ToPolle katkolla lauantaina.

Mikäli ToPo voittaa finaalisarjan, on sillä oikeus anoa liigapaikkaa ensi kaudeksi. ToPo ei kuitenkaan ole hakemassa liigapaikkaa, joten seuraavana jonossa on Korisliigan jumbo eli Loimaan Bisons, joka ottaisi liigapaikan vastaan.

Ex-liigapelaajia vilisevästä ToPosta Eero Sahlberg ja Tommy Hamilton heittivät 17 pistettä, Eldar Skamo otti 12 levypalloa ja Miki Kuusisto jakoi 10 korisyöttöä.