PeU-Basketin kausi jatkuu finaaleissa – viimeinen heitto Vantaalla ratkaisi finaalipaikan

0
Vilppaassakin tällä kaudella pelannut William Loyd punnersi PeU-Basketin kuusi viimeistä pistettä, jotka toivat lopulta finaalipaikan. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

PeU-Basket pelaa ensi viikolla koripallon miesten I divisioona B:n finaaleissa. Asia varmistui, kun PeU haki ratkaisevasta välieräottelusta niukan 76–74-voiton vantaalaisesta Pussihukista. Välieräsarja päättyi voitoin 2–1 PeU:lle.

Näin Jussi Savolaisen valmentama PeU on pudottanut pudotuspeleissä jo Team Pajulahden, runkosarjan voittajan Kipinä Basketin sekä runkosarjan kakkosen PuHun.

PeU hallitsi ottelun alkua ja johti parhaimmillaan jo 18 pisteellä. Kotijoukkue PuHu kuitenkin kiri kori korilta eron kiinni ja pääsi päätösneljänneksellä PeU:n kantaan.

Viimeisillä minuuteilla PuHu pysyi koko ajan heiton päässä. Niklas Vallilan kolmonen tasoitti ottelun (70–70) kolme minuuttia ennen loppua. William Loyd vei PeU:n johtoon, Ville Karhu tasoitti, Loyd vei taas PeU:n johtoon ja Ville Karhu tasoitti taas. Tässä vaiheessa tilanne oli 74–74 ja kellossa enää 49 sekuntia.

Loyd vei PeU:n jälleen johtoon 21 sekuntia ennen loppua. PuHu pelasi viimeisen heiton Karhulle, jonka kolmonen olisi onnistuessaan vienyt PuHun finaaliin. Kolmonen meni ohi, ja Loyd sai ottelun viimeisen levypallon.

Ääritasaisen sarjassa toisessa osassa keskiviikkona Perniössä PeU:lla oli kaksi voittokolmosta ilmassa, mutta ne kolahtivat rautaan aivan kuten Karhulla.

Tasaisesti onnistuneesta PeU:sta Loyd, Patrik Poutiainen ja Tuukka Juntunen heittivät kaikki 18 pistettä. Niko Huoponen ja Onni Mäkynen täydensivät hyvän joukkuepanoksen viidellä koriin johtaneella syötöllä.

Alustavan aikataulun mukaan keskiviikkona Hyvinkäällä alkavassa finaalisarjassa PeU kohtaa Hyvinkään Pontevan. Toinen finaali pelataan alustavasti lauantaina Perniössä.

 

PuHu–PeU-Basket 74–76 (13–29, 18–10, 20–20, 23–17)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Taneli Lindström 2/4, William Loyd 18/12, Patrik Poutiainen 18/3, Alex Romu 0/0, Timo Niitynperä 0/0, Tuukka Juntunen 18/4, Saku Ahonen 6/2, Niko Huoponen 2/3/5 syöttöä, Onni Mäkynen 12/3/5 syöttöä.

Yleisöä: 150.

PeU-Basket finaaliin voitoin 2–1.

1. finaali: ke 20.4. HyPo–PeU-Basket Martinhallissa kello 18.30.