Salon kaupungin terveyspalveluiden toiminnassa vain vähäisiä muutoksia lakon vuoksi

0
Kuva: SSS-arkisto.

Salon kaupungin terveyspalvelut toimivat lähes normaalisti hoitajalakosta huolimatta.

Hoidon tarpeen arvioinnin saa omalta terveysasemalta puhelimitse virka-aikana kuten aikaisemminkin. Myös terveyspalveluiden chat-palvelu kaupungin verkkosivuilla toimii virka-aikana. Omaolo-oirearviopalvelu toimii verkossa ympäri vuorokauden.

Salon sairaalan yhteydessä oleva terveyskeskuspäivystys on auki ja hoitaa edelleen päivystyksellisiä asioita. Päivystys on avoinna joka päivä kello 8–22.

Kiireellisissä asioissa suositellaan ensisijaisesti ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle virka-aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin hoidon tarpeen arviointi tehdään terveyskeskuspäivystyksessä paikan päällä tai Omaolo-palvelun kautta. Lakosta johtuen Tyks Akuutin puhelinpalvelu ei ole käytössä.

Salon kaupungin terveyspalvelut käyttää Tykslabin laboratoriopalveluita, joita lakon aikana annetaan vain hoitavan yksikön arvioimissa kiireellisissä tapauksissa Salon sairaalan näytteenottopisteessä.

Kaupungin käyttämiä Tyksin kuvantamiskeskuksen palveluita on lakon aikana saatavilla kiireellisissä tapauksissa ainoastaan Tyksin Kantasairaalassa Turussa.

Koronanäytteitä otetaan tällä hetkellä vain rajatuilta ryhmiltä. Salon terveyspalveluiden koronaneuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, ajanvarauksia ja koronalähetteitä annetaan arkisin eli maanantaista perjantaihin oman terveysaseman ajanvarausnumeroista.