Salon sairaalan yöpäivystys suljetaan kesän ajaksi – potilaat iltakymmenen ja aamukahdeksan välisenä aikana Turkuun

8

Salon sairaalan yöpäivystys suljetaan väestöltä 6. kesäkuuta alkaen. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti asiasta tiistaina. Sulku jatkuu 14. elokuuta asti.

Päätös tarkoittaa, että potilaat ohjataan kesällä iltakymmenen ja aamukahdeksan välisenä aikana tarvittaessa Tyksin T-sairaalan yhteispäivystykseen Turkuun.

Päätöksen taustalla ovat henkilöstön lomat ja muutokset lääkäreiden lepoajoissa. Sairaalassa on tulevana kesänäkin päivystäjä, mutta hän palvelee vain sairaalassa olevia potilaita. Näin lääkäreiden määrätyt lepoajat täyttyvät.

Salon kaupunki on vastustanut yöpäivystyksen sulkemista ja toivonut, että sairaanhoitopiiri neuvottelisi asiasta ennen päätöstä.

Piirin mukaan neuvotteluissa mietittiin, olisivatko Salon terveyskeskuksen lääkärit voineet auttaa sairaalan päivystyksessä. Työvoima on kuitenkin tiukalla terveyskeskuksenkin puolella, eikä kaupungilla ollut antaa päivystykseen lääkäriresurssia.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Make
7 kuukautta sitten

Vievätkö ambulanssit siis potilaat Turkuun?

Runu
7 kuukautta sitten
Reply to  Make

Ambulanssit vievät Turkuun vain ne potilaat, jotka tarvitsevat matkan aikana hoitoa tai valvontaa. Muut ohjataan hakeutumaan tarvittaessa Turkuun omalla kyydillä tai taksilla.

Volkan
7 kuukautta sitten
Reply to  Runu

Onko kaikilla kyytiä tai varaa maksaa taksia?

Kehitysmaa
7 kuukautta sitten
Reply to  Runu

Käytännössä omalla kyydillä Turkuun, ambulanssit eivät riitä mitenkään tuon kaltaiseen siirtoajoon. Kuolleita tulee ihan varmaan reilusti, kun hoitoon pääsy viivästyy 1-2 tuntia.

Runu
7 kuukautta sitten
Reply to  Kehitysmaa

Ei ole kyse siirtoajosta, jos potilaat kujetetaan suoraan kohteesta Turkuun. Oma tai taksikyyti on on monelle tarkoituksenmukaisempi kuin ambulanssi.

Yöajan sulku tuskin vaikuttaa kovinkaan paljon mihinkään. Paitsi siihen, että turhat päivystyskäynnit karsiutuvat pois ja siihen, että ambulanssit ovat enemmän varattuna. Kesän jälkeen huomataan, että turha tuota on uudelleen yöksi avata.

Allan
7 kuukautta sitten

Missä ovat ministeri Lindenin kommentit ja Valviran tulkinnat potilasturvallisuuden vaarantamisesta? Missä sairaanhoitopiirin johdon kommentit? Missä ovat huolestuneiden asiakkaiden ja heidän omaistensa huolestuneet kommentit hoitoon pääsystä päivystykseen?

Tämä päätös koskee normaalioloja. Siitä ei kuitenkaan olla huolissaan. Se sairas omainen voi tarvita äkillisesti sitä päivystystä yöllä, ja hän voi kuolla pitkällä matkalla Turkuun.

Olli P
7 kuukautta sitten

Seurauksena tulee olemaan monia turhia kuolemia.

Joskus ei vaan nähdä metsää puilta
7 kuukautta sitten

Nyt Salon seudulta päästään oikein syyllä Turkuun, niin paljon Turkua kehutaan ja pidetään arvossa.