Salon torilla voi bongata vappuna Harakan – luvassa pitkästä aikaa perinteinen vappu

0
Tämä poppoo viihdytti yleisöä viime vappuna striimatussa Seppä Laurin lakituksessa. Tänä vuonna heitä pääsee kuulemaan livenä, eli musiikista lakitustapahtumassa vastaavat Jukka Alanko (vas.), Ismo Kakko ja Jyrki Sjöholm. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salossa on kahden koronavapun jälkeen luvassa jälleen perinteinen vappu, jota päästään viettämään ilman kokoontumisrajoituksia.

Vapun voi käynnistää menemällä katsomaan lauantaina klo 18 Länsirantaan Seppä Laurin lakitusta.

Koko perheen tapahtumassa musiikista vastaavat Jukka Alanko, Jyrki Sjöholm ja Ismo Kakko. Myös taikuri-mentalisti Jerry Nyholm esiintyy. Vappupuheen pitää Salon kaupungin vapaa-aikajohtaja Antti Mattila, ja Seppä Laurin lakittavat Ukrainasta kotoisin olevat LP Viestin entiset lentopalloilijat Viktoriia Tuchashvili ja Oksana Lemminkäinen.

Lakituksen järjestävät Valitsen suomalaista ry, Salontekeväisyystalkoot ja Salon kaupunki.

Vapunpäivänä sunnuntaina pääsee vapputunnelmaan heti aamulla klo 10–10.30 Salon pääkirjaston pihalla, missä kuullaan Salon Laulu-Seppojen perinteinen Wapputervehdys. Mieskuoro Salon Laulu-Sepot esittää keväisiä lauluja kirjaston portailla.

Heti tämän jälkeen musiikki jatkuu torilla, Salon Torikaffessa, missä on perinteinen vapunpäivän Piazza Brassin konsertti klo 10.30.

Perinteinen vappujuhla alkaa torin lavalla klo 12. Juhlapuhujina ovat liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) ja SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen (vas.). Puhallinmusiikista vastaa Salon puhallinorkesteri. Juhlan järjestävät SAK Salo, Salon SDP, Salon Vasemmistoliitto ja Salon Vilpas.

Torilla on paikalla klo 10–14 myös Salon VPK, joka myy makkaraa, munkkeja ja ilmapalloja. Lapset pääsevät tutustumaan paloautoon.

Vappukahville voi mennä torin lisäksi esimerkiksi Vuohensaareen, jonka kahvila avaa kautensa vapunaattona. Kahvila on auki viikonloppuna klo 10–18.

  • Lue lisää aiheesta
  • Vappu