Salossa törkeitä ylinopeuksia, Kiskossa ulosajo ohitustilanteessa – poliisi kuvaa pääsiäisen liikennerikkomustilastoa murheelliseksi

3

Poliisi mittasi perjantaina kovia ylinopeuksia Salossa moottoritiellä. Lisäksi Kiskossa tapahtui yksittäisen ajoneuvon ulosajo ohitustilanteessa.

Ulosajo sattui pitkäperjantain aamuna Kiskontiellä. Mieshenkilön kuljettama auto oli lähtenyt heittelehtimään ohitustilanteessa ja törmännyt tien reunassa olevaan sillankaiteeseen. Tilanteen päätteeksi auto suistui ulos tieltä.

Kuljettaja loukkasi itsensä lievästi ja hänet toimitettiin jatkotutkimuksia varten Salon sairaalaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pitkäperjantain iltana poliisi suoritti liikennevalvontaa moottoritiellä. Poliisipartio mittasi noin kello 21 naishenkilön kuljettamalle autolle nopeudeksi 155 km/h, kun nopeusrajoitus kyseisellä alueella oli 100 km/h.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Autoa kuljettanut henkilö määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Puoliltaöin poliisipartio mittasi moottoritiellä Salon ja Paimion rajalla mieshenkilön kuljettamalle autolle nopeudeksi 180 km/h. Alueella oli 120 km/h:n nopeusrajoitus.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lounais-Suomen poliisilla on ollut käsittelyssä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana liki sata törkeää tai normaalimuotoista liikenneturvallisuuden vaarantamista. Törkeitä tai normaalimuotoisia rattijuopumuksia saman ajanjakson aikana noteerattiin liki 30. Kuva: SSS-arkisto

 

Lounais-Suomen poliisi on valvonut pääsiäisliikennettä laajasti. Tienkäyttäjiä on valvottu tutkakalustolla ja alkometreillä. Rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrää poliisi kuvaa tiedotteessa murheelliseksi.

Kiirastorstain ja pääsiäissunnuntain välisenä aikana Lounais-Suomen poliisin partioilla on ollut käsittelyssä 80 liikenneturvallisuuden vaarantamista, 18 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 12 rattijuopumusta ja 14 törkeää rattijuopumusta.

Pääosin jo kuivunut tieverkko on saanut jotkut kuljettajat myös kokeilemaan autojensa suorituskykyä. Sunnuntain vastaisena yönä Turun ohitustiellä mitattiin kahdelle keskenään kilpailleelle kuljettajalle 240km/h-nopeudet. Kyseisellä tieosuudella nopeusrajoitus oli 80km/h. Poliisi kertoo ajaneensa molemmat kuljettajat kiinni.

Noin 50 pääsiäiskuljettajaa on menettänyt Lounais-Suomen alueella ajo-oikeutensa pyhien aikana, heistä peräti kaksitoista pelkästään yhden illan aikana.

Lounais-Suomen poliisi vakuuttaa, että vielä alkuviikostakin tienkäyttäjillä on hyvät mahdollisuudet päästä virkavallan asiakkaaksi. Kuva: SSS-arkisto

Huolestuttavana seikkana kokonaisuudessa näkyy törkeiden tekomuotojen suuri osuus, poliisi toteaa. Mitatuista ylinopeuksista noin viidennes on ollut huomattavia. Rattijuopumuksista yli puolet on ollut törkeitä, mikä kertoo kuljettajan vahvasta päihtymyksestä.

Lounais-Suomen poliisi lupaa, että tienkäyttäjille tarjotaan pääsiäisen paluuliikenteen aikana hyvät mahdollisuudet päästä virkavallan asiakkaaksi. Asiakkuudelta voi tosin välttyä, kun vain malttaa palata pääsiäisen vietosta järkevästi ja selvin päin, tiedotteessa muistutetaan.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kuntalainen K
1 vuosi sitten

Hälläväli-käyttäytyminen on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. Niin sanottu ammattiliikenne ajelee toistuvasti luuri korvalla. Myös Sepänkadun ja Hämeentien risteyksissä ohikulkutiellä näkee pääsääntöisesti joka kerta vähintään yhden auton ajavan päin punaista. Onneksi sentään tutka-auto näkyy useasti Salossa.

Keijo.K
1 vuosi sitten

Kaikissa törkeissä ylinopeustapauksissa rangaistus pitäisi olla 5-10 vuoden ajokielto. Ja rikoksentekoväline, eli se auto, jolla rike on tehty, tuomittava valtiolle menetetyksi. Eivät nuo päätä silittämällä käyttäytymistään muuta!

Olen tyytyväinen
1 vuosi sitten

Lämmin kiitos, että mittasitte nopeuksia moottoritien pääsiäisliikenteessä. Se on parasta aikaa saada hätäisimmät ja samalla vaarallisimmat kuskit ojennukseen. Seuraava sesonki on vappu, sitä seuraava helluntai, ja siitä eteenpäin jokainen kesäperjantai, lauantai sekä sunnuntain paluuliikenne. Tutkan varressa tehdään tärkeää työtä ja säästetään ihmishenkiä.