SalPa hankki viime metreillä kaksi ulkomaalaista – brassi Venceloski korvaa Babawon

0
Nigerian entinen maajoukkuepelaaja Taye Taiwo on SalPan alkavan kauden seuratuin pelaaja. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Lauantaina kautensa Kakkosessa aloittavaSalPa koki viime hetken muutoksia.

Viime kaudella Kakkosen B-lohkon voittaneessa Pargas IF:ssä pelannut ghanalainen Saliw Babawo ei sittenkään liity SalPan joukkueeseen. Babawon sopimusta ei saatu tehtyä, ja SalPa päätti etsiä uuden miehen hänen tilalleen.

Babawon tilalle vasemmaksi laituriksi tulee brasilialainen Andre Venceloski. 22-vuotias ja 174-senttinen Venceloski on pelannut viimeksi Brasilian neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie D:ssä.

Kaudella 2020 Venceloski edusti Guarani de Palhocan joukkuetta ja teki 16 ottelussa kuusi maalia ja jakoi kahdeksan maalisyöttöä.

Ensimmäistä kertaa Euroopassa pelaava Venceloski saapuu Suomeen tiistaina.

Lisäksi SalPa on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan kanadalaishyökkääjän Eldin Demiri. Kaarinan Poikien kanssa talvella harjoitellut Demiri on ollut jo pidempään SalPan mukana.

– Demiri on muuttanut Saloon ja saanut täältä myös työpaikan, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kertoi.

Demiri on pelannut viime vuoden Saksan amatöörisarjoissa. Viime kaudella hän pelasi viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla TSC Vahdet Braunschweigissä ja iski 11 ottelussa kolme maalia.

Sitä ennen Demiri edusti MTV Wolfenbüttelia. Salon kokoinen Keski-Saksan kaupunki on parhaiten tunnettu Jägermeister-yrttiliköörin kotikaupunkina.

Demiri on SalPan kokoonpanossa jo lauantain avausottelussa.

Venceloskin ja Demirin sopimusten jälkeen SalPalla on kasassa yhteensä 28 sopimuspelaajaa, joista 11 ovat salolaiskasvatteja. Heistä suurinta vastuuta saavat Elmo Heinonen, Oskari Jakonen, Iku Leino ja Onni Vesterinen.

Ulkomaalaispelaajia on kolme: Venceloski, Demiri ja valtavat odotukset harteillaan kantava Nigerian entinen maajoukkuepelaaja Taye Taiwo.

SalPan pääasiallinen ryhmitys on 4–3–3, vaikka päävalmentaja Tero Suonperä on kokeillut harjoitusotteluissa myös muotoa 3–4–1–2.

Puolustuslinja on vasemmalta oikealle muodossa Taiwo–Jonatan GuseffJoonas Meura–Leino. Vesterinen ja Ronias Yacoob ovat ensimmäiset vaihtoehdot laitapuolustajiksi, Pekka Mattila tai Leino voivat pelata myös topparia.

Keskikentän kolmikossa ovat alempana Mikke Louhela ja Niko Leskelä ja kymppipaikalla Bamo Ahmadi. Tobias Laaksonen ja Jami Siirtola ovat myös rotaatiossa mukana.

Hyökkäyskolmikossa Heinonen on selkeä ykköskärki ja Jakonen toinen laituri. Suonperä on yllättäen ajanut keskikentän keskellä viihtynyttä Siirtolaa toiseksi laituriksi, tosin Venceloski ottanee toisen laidan. Hyökkäysrotaatiossa ovat mukana myös Demiri, Niko Vuorela ja Blend Miftari.

Maalivahtikaksikko Joni RahilaTatu Österlund on keskenään erilaisia, mutta melko tasavahvoja. Rahila aloittanee lauantaina Ilves-Kissoja vastaan.

SalPan maalivahti Joni Rahila oli viime kaudella yksi joukkueensa parhaista pelaajista. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

SalPa 2022

Maalivahdit: Joni Rahila ja Tatu Österlund (uusi)
Puolustajat: Ronias Yacoob (uusi), Jonatan Guseff (uusi), Taye Taiwo (Nigeria, uusi), Joonas Meura (uusi), Pekka Mattila, Onni Vesterinen*, Valtteri Peltola*, Juho Henttinen*, Iku Leino*, Topi Sistonen*, Matias Heikkilä*
Keskikenttäpelaajat: Bamo Ahmadi (uusi), Tobias Laaksonen (uusi), Niko Leskelä, Jami Siirtola, Mikke Louhela, Miika Koski*, Akseli Auranen*, Otto Rautiainen*, Jason Madingu.
Hyökkääjät: Oskari Jakonen* (uusi), Andre Venceloski (Brasilia, uusi), Niko Vuorela, Elmo Heinonen* (uusi), Eldin Demiri (Kanada, uusi), Blend Miftari.

* salolaiskasvatti

Päävalmentaja: Tero Suonperä
Valmentaja: Teemu Kesänen
Fysiikkavalmentaja: Jesse Jokiniemi
Maalivahtivalmentaja: Tuomas Rauhaniemi
Joukkueenjohtajat: Ville Inkinen ja Timo Helenius
Huoltaja: Jussi Mäki

Näin pelataan Kakkonen 2022

Kakkonen pelataan kolmessa lohkossa. A- ja C-lohkossa on 12 joukkuetta ja SalPan edustamassa B-lohkossa 13 joukkuetta.
Runkosarja pelataan kaksinkertaisena, jonka jälkeen neljä parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen nousukarsintasarjan, johon otetaan mukaan runkosarjan pisteet.
Lohkon voittaja nousee Ykköseen, sijoille 11.–13. jääneet putoavat Kolmoseen.

B-lohkon joukkueet:
FC Honka Akatemia (Espoo), HJK Klubi 04 (Helsinki), Espoon Palloseura, FC Jazz (Pori), Grankulla IFK (Kauniainen), Hämeenlinnan Jalkapalloseura, Ilves-Kissat (Tampere), Ilves 2 (Tampere), Kaarinan Pojat, Musan Salama (Pori), Salon Palloilijat, Tampere United, Vantaan Jalkapalloseura.