Someron kaupunki haluaa turvata paikalliset työterveyspalvelut – yksityinen palveluiden tuottaja haussa

0
Someron kaupungin tavoitteena on, että kaupungin työntekijöille on tarjolla työterveyspalveluita Somerolla sote-uudistuksen jälkeenkin useamman kerran viikossa. Tällä hetkellä kaupungin työterveyshuollosta vastaa Someron terveyskeskus. Kuva: SSS-arkisto/KIRSI-MAARIT VENETPALO

Someron kaupunki haluaa tarjota kaupungin työntekijöille työterveyspalvelut jatkossakin Somerolla. Kaupunki hakee kevään aikana työterveyspalveluille yksityistä palveluntuottajaa kilpailutuksella.

Kaupungin palveluksessa olevan henkilöstön työterveyspalvelut hoidetaan parhaillaan Someron terveyskeskuksen kautta. Työterveyden lääkäripalveluista vastaa Teuvo Jokinen, joka jäi vuonna 2019 eläkkeelle terveyskeskuksen johtavan lääkärin virasta. Järjestely ei ole ensi vuonna enää mahdollinen sosiaali- ja terveystoimen uudistuksen takia.

Someron kaupunginhallitus hyväksyi työterveyshuollon kilpailutuksen perustaksi suuntaviivat, joiden mukaan työterveyshuollon lääkäri- ja hoitajapalveluita olisi tarjolla Somerolla vähintään kolmena päivänä viikossa.

Kaupungin palvelukseen jää sote-uudistuksen jälkeen noin 300 työntekijää.