Somero pyrkii löytämään lisää lukiolaisia tarjoamalla urheiluvalmennusta osana opintoja

0
Someron lukiossa voi tällä hetkellä suorittaa teatterin, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan diplomit. Lukion kakkosluokkalaiset valmistavat joka kevät karonkkaan oman näytelmän. Kaksi vuotta sitten vuorossa oli Lumikuningatar. Kuva: SSS-arkisto\Minna Määttänen

Someron lukiossa on mahdollisuus saada ensi syksystä alkaen urheiluvalmennusta osana lukio-opintoja. Opintoihin kuuluvassa valmennuksessa keskitytään lentopalloon ja lajivapaaseen harjoitteluun.

– Urheiluvalmennuksen tavoitteena on lisätä Someron lukion vetovoimaa, Someron sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm huomauttaa.

Lajivapaassa harjoittelussa on kyse muun muassa fysiikkavalmennuksesta, josta on hyötyä eri lajeissa.

Mäkelä-Rönnholm kertoo, että urheiluvalmennusta kokeillaan ensin yhden lukuvuoden ajan.
– Päätämme jatkosta, kun näemme, miten valmennus alkaa toimimaan.

Someron lukiossa on tällä hetkellä 141 opiskelijaa. Ensi syksynä opiskelijamäärä tulee olemaan noin 135. Lukion on päättämässä 56 opiskelijaa ja lukioon on hakenut 51 opiskelijaa.

Lukion urheiluvalmennus on ollut Somerolla esillä jo useamman vuoden ajan. Kokoomuksen valtuustoryhmä teki syksyllä 2017 aloitteen, jossa toivottiin Someron lukioon linjoja urheilulle ja kulttuurille.

Lukiossa voi tällä hetkellä suorittaa teatterin, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan diplomit.

Someron sivistyslautakunta päätti, että lukion tuntikehys pidetään ensi syksynä ennallaan, vaikka oppilasmäärä hieman laskee. Näin tuntikehys mahdollistaa urheiluvalmennuksen aloittamisen.

Lukion tämän lukukauden tuntikehys on 295 tuntia. Urheiluvalmennukseen tarvitaan 2–3 viikkotuntia.