Tapahtumaravintola Musine yhdistelee monta elementtiä – ”Lähdemme tekemään tätä isolla kädellä”

0
SaloJazzin toiminnanjohtaja Marko Heikura (vas.), pääkokki Mathias Vortex sekä yrittäjät Sanna Jousi ja Gildas Houessou Musinen avajaisten kynnyksellä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salossa Helsingintien ja Horninkadun kulmassa avautuva tapahtumaravintola Musine haluaa yhdistellä monta elementtiä. Musinen varsinainen avajaispäivä on vapunaatto, mutta jo torstaina ravintolassa etkoiltiin SaloJazzin tuottaman ohjelmiston muodossa.

– Alamme tehdä kulttuuria, tapahtumamusiikkia ja show’ta, jotka linkittyvät hyvin vahvasti ruokaan. Musine yhdistelee erilaisia elementtejä ja elämyksiä, joita voi kokea talossa, Musinen toinen yrittäjä Sanna Jousi tiivistää ravintolan liikeidean.

Musine tuottaa musiikkitarjonnan osin yhteistyössä SaloJazzin kanssa.

– SaloJazz on järjestänyt Bizarressa useita vuosia keikkoja ja yhteistyö on toiminut aina hyvin. Nyt tavoitteena on katsoa asioita pidemmällä tähtäimellä ja tarjota monipuolisesti kaikenikäiselle yleisölle helposti saavutettavaa musiikkia keskeisellä paikalla Salossa, SaloJazzin toiminnanjohtaja Marko Heikura kertoo.

Heikura kehuu Musinea ”kaupungin parhaaksi keikkaravintolapaikaksi.”

– Täällä on kodikkuutta ja viihtyisyyttä. Musine tulee toimimaan myös syyskuun SaloJazz-festivaalien pääpaikkana.

Musine keskittyy musiikillisesti jazzin lisäksi souliin ja bluesiin, mutta myös muunlaista musiikkia ravintolassa tullaan kuulemaan.

– Meiltä on on pyydetty tanssimusiikkia ja sitä on tulossa. Olemme myös osa Salo Irish festivaaleja. Syksyn hämärtyessä mukaan tulee show & dinner -teemaillat. Tarkoitus on tuoda Musineen myös musiikin kovia nimiä, eikä pelkästään Suomesta vaan myös ulkomailta. Lähdemme tekemään tätä isolla kädellä, Jousi lupaa.

Salossa on avautumassa juuri nyt muutamia uusia ravintoloita, mutta Musinessa kilpailua ei pelätä.

– Mitä enemmän tarjontaa on, sitä enemmän ihmiset liikkuvat. Monipuolinen tarjonta kasvattaa vetovoimaa myös Salon ulkopuolelta, Jousi näkee.

Musinessa työntekijöitä on parisenkymmentä ja asiakaspaikkoja 330. Myöhemmin Musinen alakertaan avautuu baari.

– Siihen menee ainakin pari kuukautta vielä. Se on tilana klubimaisempi, Jousi kuvailee.

– Työn alla on vielä myös se, miten saisimme esteettömän kulun yläkertaan esimerkiksi porrashissiratkaisulla.

Unkarilainen Mathias Vortex toimii Musinen pääkokkina. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Musinessa tarjoillaan lounasta tiistaista perjantaihin kello 11–15. Illallisen tarjoilu alkaa tunti lounaan päättymisen jälkeen. Musinen pääkokkina toimii unkarilainen Mathias Vortex.

– Tarjoamme laajasti maailmanmakuja. Ruuassa on yhtymä musiikkiin. Esimerkiksi jos meillä on artisti Brasiliasta, voimme tarjota makuja sieltä. Haluamme välttää staattisuutta, joten ruokalista vaihtuu parin kuukauden välein, Jousi kertoo.

– Pelkkä kasvisravintola emme ole, vaan vaihtoehtoja on myös kalan- ja lihansyöjille. Lounas mukailee illallistarjontaa, mutta se on silti perinteisempää.

Juomapuolella Musinesta löytyy paljon paikallisten yritysten tuotteita.

– Giniä salolaiselta Pure Nordic Distilleryltä sekä siidereitä ja kuohuvaa halikkolaiselta Brinkhallilta. Olut tulee Fiskarsin panimosta. Haluamme tuoda vaihtoehtoja Salon normaaliin juomatarjontaan, vastaava baarimestari Alexander Ruzza selvittää.

Monipuolisuus näkyy myös Musinen hanavalikoimassa.

– Premium-tason lagereita sekä pinkkiä lonkeroa. Harmaa on nyt historiaa, Ruzza julistaa.

Ainutlaatuista on myös beniniläinen alkoholijuoma, joka on valmistettu palmunmahlasta.

– Tuomme sitä itse maahan. Sitä on saatavilla Suomesta vain meiltä ja Bizarresta, Euroopastakaan ei juuri mistään. Se toimii jopa glögin kanssa, Ruzza kehuu.