Teijon Marine Alutech laajentaa Hankoon – venetelakasta tulee yksi Pohjoismaiden suurimpia

0
Lappvikin satama sijaitsee Hankoniemen Lappohjassa.

Salolainen Marine Alutech ja Nylunds Boathouse ostavat SSAB:n kiinteistöt Hangon Lappohjassa. Marine Alutech keskittää Lappohjan uudelle telakalle veneiden huolto- ja talvisäilytystoimintojaan.
Uusi telakka on iso.
– Alue on 18 hehtaaria ja hallipinta-alaa on 33 000 neliötä. Se on jo iso telakka ihan eurooppalaisittainkin. Pohjoismaissa venealan yritykset ovat yleensä aika pieniä, Marine Alutechin toimitusjohtaja Niko Haro sanoo.
Telakan satamalaiturilla on pituutta 200 metriä.
Haro arvelee, että uuden telakan myötä voi syntyä kymmenisen uutta työpaikkaa.
Haron mukaan työt ja työpaikat eivät laajennuksen myötä ole vähenemässä yrityksen päätoimipisteessä Teijolla.
– Avovesikausi on Hankoniemellä huomattavasti pidempi, mikä hyödyttää asiakkaitamme. Meillä on ollut jo vuosia huoltotoimintaa Kotkasta Hankoon alihankintana ja vuokratiloissa. Nyt voimme keskittää tätä puolta omiin tiloihin ja lähemmäs asiakkaita, Haro sanoo.

Hankinta on toteutettu Marine Alutechin ja Nylunds Boathousen yhteisyrityksen Port of Lappvik Ab:n toimesta.

Myös oma syväsatama ja alueelle tuleva rautatieyhteys nähdään etuna ja kasvumahdollisuuksia tarjoavana tekijänä molemmille telakan osapuolille.
– Yhteistyökuvio tarjoaa synergiahyötyjä. Meidän asiakaskuntamme on työvenepuolelle, Nylunds Boathousella huvivenepuolella. Myös kiireisimmät kaudet osuvat vähän eri aikoihin. Ajatus on, että voimme täydentää toisiamme, Haro sanoo.

Yritysten omien toimintojen lisäksi alueelle pyritään löytämään yhteistyökumppaneita ja vuokralaisia. Marine Alutech ja Nylunds Boathouse arvelevat, että alueelle syntyy toiminnan kehittyessä lähivuosina yli 100 työpaikkaa.
– Alueelle mahtuu lisää veneiden rakentamiseen ja huoltoon liittyvää toimintaa, ja pienvenetelakka mahtuisi hyvin täydentämään palvelukokonaisuutta, Haro sanoo.
Marine Alutech aloittelee toimintaansa uudella telakallaan jo toukokuussa. Veneiden nostoon ja liikutteluun tarvittava infra on tarkoitus saada käyttöön viimeistään ensi talvikaudeksi.

Marine Alutech Oy Ab on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja huoltaa pääosin viranomaiskäyttöön soveltuvia työveneitä. Yritys on toiminut vuodesta 1985 alkaen. Yrityksen vuosiliikevaihto on 8–20 miljoonan euron välillä. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Salon Teijossa.
Nylunds Boathouse Ab on suomalainen veneteollisuuden perheyritys, jolla on toimipisteet sekä Suomessa että Ruotsissa. Yritys on perustettu vuonna 2016. Yrityksen vuosiliikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa. Yritys tarjoaa huoltopalveluita sekä moottori- että purjeveneille. Lisäksi yritys myy uusia sekä käytettyjä moottoriveneitä sekä edustaa yksinoikeudella suomalaista Nord Star-venemerkkiä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Baltiassa.

 

Uutista päivitettiin kello 13.50