Tietokirjailija Juha Kauppinen vierailee Salon pääkirjastossa puhumassa luonnonsuojelun vaikeudesta

0
Juha Kauppinen kertoo uusimmasta kirjastaan Salon pääkirjastossa torstaina 7. huhtikuuta. Kuva: Laura Malmivaara/Siltala

Biologi ja tietokirjailija Juha Kauppinen (s. 1975) vierailee Salon pääkirjaston lehtisalissa torstaina 21. huhtikuuta.

Kauppisen Heräämisiä -esitys pohtii sitä, miksi luonnon suojeleminen on vaikeaa. Samalla se on historiallinen pikakelaus luonnonsuojelun matkasta myrskyisten vuosikymmenten halki tähän hetkeen. Esityksessä Juha Kauppinen kertoo myös oman tarinansa, kuinka hänestä tuli luonnonsuojelija. Kauppinen kävi puhumassa samalla teemalla Salon lukion auditoriossa 10. maaliskuuta.

Hämeenlinnalainen Juha Kauppinen on kirjoittanut ympäristöstä ja luonnosta näkyvimmillä foorumeilla 20 vuoden ajan. Hänet on palkittu toimittajana Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla ja kirjailijana Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Kauppisen kaksi viimeisintä teosta, Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista (2019, Siltala) ja Heräämisiä – kuinka minusta tuli luonnonsuojelija (2021, Siltala), ovat molemmat edenneet lisäpainoksiin ja keränneet kiittäviä arvioita.

Salon pääkirjastossa on myös huhtikuun ajan esillä Salon TasausKohtuusPajan kokoama ekovelkapöytä, jossa on lainattavia kirjoja ja muuta aineistoa. Kirjailijavierailu ja ekovelkapöytä järjestetään molemmat Salon TasausKohtuusPajan ja Salon kaupunginkirjaston yhteistyönä.

Salon TasausKohtuusPaja suhtautuu kriittisesti ylikulutukseen, ja se onkin pyytänyt Juha Kauppista kertomaan erityisesti uusimman kirjansa niistä luvuista, jotka käsittelevät kasvun rajoja ja kohtuutalouden mahdollisuuksia.

Kirjailijavierailutilaisuus on maksuton, ja Kauppisen esityksen jälkeen keskustellaan kirjan teemoista.

Juha Kauppinen vierailee Salon pääkirjaston lehtisalissa torstaina 21. huhtikuuta klo 17–19.

Juttua päivitetty 6.4. klo 15.30. Tilaisuuden päivämäärä muuttunut.