Tynnyri alitti sillan – jäät lähtivät Salonjoesta

0
Salon Lions Clubin jäätynnyri alitti Turuntien sillan maanantaina illalla. Kuva: SSS/Julian Rauhaniemi

Jäät lähtivät Salonjoesta maanantai-iltana. Tarkka aikakin on tiedossa, kiitos Salon Lions Clubin perinteisen jäätynnyrin.

200 litran karu ja koruton tynnyri on olennaisin osa Lions Clubin jäidenlähtöveikkausta. Tynnyri asennetaan vuosittain Salonjokeen taksitolpan viereen, ja kun se alittaa keväisin Turuntien sillan, katsotaan jäiden virallisesti lähteneen.

– Tarkka aika on 11. huhtikuuta kello 18.45, Salon Lions Clubin Matti Laakso kertoo.

Talvi on venähtänyt tänä vuonna parilla viikolla verrattuna viime vuoteen, mikäli indikaattorina on leijonien jäätynnyri. Tuolloin jäät lähtivät liikkeelle 30. maaliskuuta.

Kiinnitysnarut olivat vielä kiinni tynnyrissä, vaikka se oli sillan alittanutkin. Kuva: SSS/Julian Rauhaniemi

Perinteisen jääveikkauksen säännöt ovat yksinkertaiset: tarkimmin jäiden lähdön hetken arvannut voittaa pääpalkinnon.

Tänä vuonna veikkauslipukkeita myytiin Matti Laakson mukaan noin tuhat kappaletta. Puolileikkimielisen mittelön pääpalkinto on liki 400 euron arvoinen rannekello, minkä lisäksi jaetaan parisenkymmentä pienempää voittoa.

Palkintojenjakoon ja päävoittajan julkistamiseen saattaa kulua tovi, sillä Lions Clubin on järjestettävä virallinen palkintoarvonta poliisiviranomaisten kanssa.

– Aiemmin näitä lupa-asioita on hoidettu Salossa, mutta nyt yhteistyötahomme on Turun kanslia. Sekin varmasti aiheuttaa pientä viivästystä, Laakso uumoilee.

Veikkausarvoista saadut tulot pysyvät lyhentämättömänä Salossa, ja ne ohjataan nuorten ja vanhusten hyvinvointiin tähtäävään hyväntekeväisyystyöhön.