Väki vähenee edelleen Salossa

16
Salossa asui Tilastokeskuksen mukaan 51 006 henkilöä marraskuussa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon väkiluku jatkaa laskua. Kaupungin väkiluku laski maaliskuussa 43 henkilöllä.

Salolaisia oli maaliskuun lopulla 51 377. Helmikuun lopulla Salon väkiluku oli 51 420 ja tammikuun lopulla 51 424. Kaupungin vuoden 2021 virallinen väkiluku on 51 400.

Uusia salolaisia syntyi maaliskuussa 25 ja kuolleita oli 73 eli luonnollinen väestönlisäys painui tammi- ja helmikuun tavoin miinukselle. Maaliskuun luonnollinen väestönlisäys oli -48. Tammikuussa luonnollinen väestönlisäys oli -27 ja helmikuussa -22.

Kuntien välinen muuttoliike hidastui maaliskuussa verrattuna alkuvuoteen. Saloon muutti maaliskuussa 94 asukasta, ja Salosta muutti pois 95 asukasta.

Muuttoliike kasvatti Salon väkilukua maaliskuussa viidellä henkilöllä, kun mukaan lasketaan maahanmuutto. Kokonaismuuton ansiosta tullut väestönlisäys on selvästi hidastunut kaupungissa alkuvuodesta. Tammikuussa muuttoliike kasvatti Salon väkilukua 47 henkilöllä ja helmikuussa 18 henkilöllä.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen ennakkolukuihin, joihin saattaa tulla muutoksia myöhemmissä tarkistuksissa.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vähenee syystä
10 kuukautta sitten

Niin, mistäköhän väen väheneminen johtuu? Pari esimerkkiä: verotoimisto suljettu, virkailijat paikalla, mutta asioimaan pääsee vain varaamalla ajan puhelimitse, joka on maksullinen ”valitettavasti ruuhkaa, odottakaa linjalla, olette kymmenes jonossa”.

Kirjepostin jakelua vain kolme kertaa viikossa eli viivästyksiä tulee nostettujen postimerkkihintojen lisäksi. Jos poliisia tarvitset, partio ei ehdi paikalle. Miksi rakennetaan uusi rakennus poliisille, jos poliiseja ei ole kaupungissa edes riittävästi?

Eivät pelkät kaupat, kesätori ja kapakat porukkaa täällä pidä tai tänne houkuttele. Ilman omaa autoakaan tässä kaupungissa pysty liikkumaan, ellet asu keskikaupungilla. Parempi muuttaa esimerkiksi Turkuun, jossa palvelummekin osittain jo ovat.

Tarmo
10 kuukautta sitten

Nämä mainitsemasi asiat ovat kyllä suurimmalta osin ennemminkin valtakunnallisia ongelmia tai muutoksia eivätkä juuri vaikuta Salon väkiluvun vähenemiseen.

Veka
10 kuukautta sitten

Kuka muuttaa mihinkään verotoimiston perässä?

Olli
10 kuukautta sitten

On tosiaankin outoa näiden ns. palvelupuhelimien maksullisuus, eikä verottaja ole ainoa joka näin tekee. Minusta palvelu on vaatimatonta silloin, kun puhelinpalvelusta joutuu maksamaan jopa melko korkeata hintaa.

Poliisista vielä, miksi Salon poliisilaitoksen puhelimeen ei vastata? Tuntuu hölmöltä soittaa 112:een jostain yksinkertaisesta asiasta, johon poliisin luulisi osaavan antaa vastauksen ilmankin.

Päivä päivältä parempi
10 kuukautta sitten

Sitä mitä ei ole, ei tarvita – kuten asukkaita.

Salo nousee näin
10 kuukautta sitten

Nämä asiat eivät vaikuta väkilukuun. Palvelut on saatavaa netistä niin verottajan kuin valtaosa poliisin.

Asukaslukuun vaikuttavat työpaikat ja syntyvyys. Salon pitää tehdä itsestään houkutteleva. Jos ei työpaikkoja saada lisää, niin verotuksella saadaan. Ihmisiä, jotka ovat toimistotyössä Turussa tai Helsingissä. Junalla pääsee näppärästi. Tehdas- ja rakennustyöläinen ei juuri voi pendelöidä.

Keskustaa ja torialuetta voi kehittää viihtyisäksi. Lisäksi voidaan houkutella yrityksiä. Muun muassa Fazer hakee isoa tonttia. No mitä, meillä on maata.

Enpä ihmettele, päättäjät hyvät
10 kuukautta sitten

Olen sanonut tämän monta kertaa ennenkin, mutta sillä ei ole ollut mitään vaikutusta: Suurin osa salolaisista nuorista muuttaa Turkuun tai Helsinkiin opiskelemaan ja jää sinne.

Jos Salossa olisi laajasti kiinnostavaa ammattiin valmistavaa koulutusta, täällä asuisi sitä nuorta väkeä, jonka varassa kaupungin väkiluku pystyisi kasvamaan tai edes pysymään yllä.

Pertti
10 kuukautta sitten

Hyvin suuri osa muuttaa myös Tampereelle. Kaikki nuoret, jotka tunnen hyvin, ovat muuttaneet Tampereelle. oma lapseni muutama lastenlapsi sekä heidän kavereitaan. Turkuun on muuttanut vain pari.

Tänne muuttaa eläkeläisiä, joita tiedän tulevan paljon Helsingin seudun ja Lohjan suunnilta.

Eläkeläiskaupunki
10 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Salossa pitäisi ymmärtää, että eläkeläisten kaupunkina tarvitaan laajat ja arvokkaaksi käyvät sote-palvelut. Nuoria ei ole ajateltu juuri silläkään saralla lopettamalla synnytysosasto.

Tavaristo
10 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Pertillä kun on ystäviä siellä itärajan takana, niin saisiko sieltä tänne tulemaan porukkaa?

Pertti
10 kuukautta sitten
Reply to  Tavaristo

Minulla ei ole siellä ystäviä. Kun Yhdysvallat ja Nato aikansa vielä kiusaavat Venäjää ja Suomi liittyy Natoon, niin kyllä ne täällä on kohta sinun iloksi, kun niin kaipaat.

Et sinä pysty loukkaamaan vaikka kuinka irvisit. Lähinnä se kertoo itsestäsi jotain sellaista, mistä et pitäisi.

Pellet vaihtuu, sirkus jää
10 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Olen nuori Helsingin seudulta. Ostin ensiasunnoksi eläke/perheasunto/harrastekämpän täältä urheilupuiston kupeesta. Teen etänä duunia Helsinkiin.

Tiedän jo etukäteen, että lapseni muuttavat pois täältä takaisin sinne mistä muutin. Mutta perheellistyttyään he muuttavat takaisin, kun huomaavat kasvukeskushinnoittelun, ruuhkat ja kanakoppiasuntotuotannon.

Ja niin se maailma pyörii.

Pettynyt
10 kuukautta sitten

Muutimme perheen kanssa pari vuotta sitten Saloon. Haluaisimme todella kovasti pitää tästä kaupungista, mutta on vaikea nähdä mitään hyvää, koska yleinen asenne täällä on täysin väsynyt ja lannistunut. Häpeävätkö salolaiset omaa kaupunkiaan?

Keskustan julkisten rakennusten annetaan ränsistyä paikoilleen ja myös yksityiset kiinteistöt ovat retuperällä. Miksi ihmiset eivät täällä pidä huolta nurkistaan? Maalipintoja ei huolleta eikä lehtiä viitsitä haravoida maasta.

Ihme kyllä se ei tunnu haittaavan muita, koska täällä taitaa olla pitkät perinteet sille, että eletään kuin pellossa.

Pellet vaihtuu, sirkus jää
10 kuukautta sitten
Reply to  Pettynyt

Toisessa artikkelissa paluumuuttohaaveilijat haluaisivat päästä takaisin pienten lastensa kanssa pikkukaupungin menoon helpomman arjen pariin, ja toisessa artikkelissa helppo arki pikkukaupungissa on johtanut siihen, että on aikaa ihmetellä maalipintoja.

Pettynyt
10 kuukautta sitten

Pikkukaupunkimaisuus ei kelpaa selitykseksi sille, miksi paikkoja ei pidetä kunnossa. Suomessa on paljon hyvin hoidettuja pikkukaupunkeja. Mieluummin helpon arjen tuoman ajan käyttäisi hoidettujen pintojen ihmettelyyn kuin rähjäisten hökkelien kauhisteluun.

Kertokaa muuten, mistä suunnasta kannattaisi suositella sukulaisiani saapumaan Salon keskustaan? Näyttäytyykö kaupungin parhaat puolet saavuttaessa Helsingintieltä, kun silmille hyökkäävät tietä reunustavat kaiken maailman kummitustalot, vaiko Hämeentieltä, jonka liiketiloja hallitsevat lähinnä thaihierojat?

Pellet vaihtuu, sirkus jää
10 kuukautta sitten
Reply to  Pettynyt

Tulee mieleen savolaisten avautumiset Helsingissä.

Ihmiset ovat aina väärissä paikoissa. Liian kallista, liian halpaa, liian keltaista, liian väljää, liian korkeaa, liian mörskäistä, liian kliinistä yms.