Varaslähtö vappuun! Ammattiopiston vappuetkoissa liikuttiin ja laittauduttiin

0
Tosissaan leikkimielellä tankofutiskehässä. Lajissa tulee lämmin ja nauruhermot herkistyvät. Kuvat: SSS/Mikko Kiviluoto

Salon seudun ammattiopistossa otettiin perjantaina varaslähtö vappuun. Vastapainona aaton perinteisille vappurutiineille aamupäivän Wiittä Waille Wappu -tapahtuman teemana oli liikunta.
– Pisteitä on ympäri lähialuetta: täällä sisällä pelataan pingistä ja tankofutista, Paukkulan kentällä jalkapalloa ja pesäpalloa, on jumppaa ja geokätköilyä, kävelyä sauvoilla tai ilman ja äänimaljarentoutumista, kertoo vappuaatonaaton riehan järjestämisessä mukana ollut erityisopettaja Marja-Liisa Hirvonen.
Äänimaljarentoutumista ja tankofutista? Mistä on kyse?
Äänimaljarentoutumisessa käytetään metallista tehtyjä äänimaljoja, joita soittamalla saadaan aikaiseksi väreilyä, joka rentouttaa sekä vartaloa että päätä.
– Tankofutis taas on vähän niin kuin pöytäfutista, paitsi että tangoissa on kiinni pelaajanukkien sijasta oikeita ihmisiä, Hirvonen selvittää.
Tankofutisareenalla amiksen liikuntasalissa käy ilmi, että matseissa on tosi kysymyksessä, vaikka leikkimielellä liikkeellä ollaankin. Joukkueet huhkivat hiki päässä pehmustetussa pelikehässä, ja maaleja tuuletetaan kuin UEFA-finaalissa konsanaan.
Lisäksi tarjolla oli lentopalloa, kuntosalia, saappaanheittoa, köydenvetoa ja frisbeegolfia.

Ensimmäisen vuoden hiusalan opiskelija Riikka Koskinen ehosti vappuetko-kuntoon erityisopettaja Marja-Liisa Hirvosen poskiglitterillä ammattiopiston aulan pop up -vapputrimmauspisteessä.

Salon seudun ammattiopiston vappuetkot saattavat pitää hyvinkin Salon suurimman vapputapahtuman titteliä jopa vappuaatonkin yli, sillä mukana oli satoja opiskelijoita. Yksin Paukkulan kentällä oli yli sata jaliksen ja pesiksen ystävää. Yhteensä ammattiopistolla opiskelijoita on yli kaksi tuhatta.
– Eivät he kaikki sentään ole tänään mukana, mutta satoja joka tapauksessa, Hirvonen sanoo.
Aulassa oli myös useita muitakin kuin liikuntaan liittyviä tapahtumapisteitä.
Sangen suosituksi osoittautui pop up -parturikampaamopiste portaiden vieressä: ammattiopiston hiusalan opiskelijat tarjosivat vapputrimmauksia nonstoppina ja ilmaiseksi.
– Tässä on tehty lettejä, kiharrettu hiuksia, pistetty päähän väriä tai glitteriä. Ja on laitettu glitteriä naamaankin, ihan mitä asiakas pyytää, kertoo Riikka Koskinen, yksi pop up -pisteellä hyörineistä hiusalan opiskelijoista.
– Sen kun istuu penkkiin ja esittää toiveensa, ensimmäisen vuoden opiskelija sanoo.

Salon nuorisopalveluiden Sylvi Moisander-Enojärvi ja Marina Mattsson-Ruottinen lennätyttivät kumiankkoja pienellä katapultilla ämpäreihin. Tarkkuudesta palkittiin. Samalla ankanlennättäjät promosivat uutta K16-nuokkaria.

Koskisen vapunvieton jatkosuunnitelmiin kuuluu aaton perinteinen vappupiknik kavereiden kanssa Turussa. Yksi suosittu piknik-paikka on Puolalanpuisto.
– Katsotaan sitten paikan päällä, missä on tilaa ja tunnelmaa. Toivottavasti sää suosii piknikkiä, Koskinen sanoo.
Ammattiopiston vappuriehaan kuului toki myös lounas, jossa jälkkäriksi oli tarjolla simaa ja munkkeja.
Tapahtumaa olivat järjestämässä Salon seudun ammattiopiston Liikkuva opiskelu -työryhmä ja Opiskelijakunta Saurus ry. 

Salon seudun ammattiopiston aulassa oli vilkasta liikunnallisen vappuetkoriehan aikana. Ihan tavallinen perjantaiaamupäivä täällä, vitsailtiin.