Varsinais-Suomen liitto hakee taas nuoria vaikuttajakouluun – ”Haluamme, että Varsinais-Suomesta nousee jatkossakin vaikutusvaltaisia päättäjiä eduskuntaan ja ylemmäs”

0
Maakuntajohtaja Kari Häkämies. Kuva: TS-arkisto/Ville-Veikko Kaakinen

Varsinais-Suomen liitto aloittaa kuudetta kertaa yhteiskunnallisesti aktiivisille nuorille suunnatun vaikuttajakoulun. Maakuntahallituksen päätöksellä perustettu vaikuttajakoulu on nuorten verkostoitumisalusta, johon on viiden vuoden aikana osallistunut sata varsinaissuomalaista nuorta.

Koulutuksen aikana tutustutaan päätöksentekoon eri tasoilla. Vaikuttajakoulu seuraa kaupunginvaltuuston kokouksia, vierailee eduskunnassa ja suurlähetystöissä. Euroopan nuorten vuoden 2022 vuoksi tavoitteena on myös toteuttaa vierailu Brysseliin. Politiikan lisäksi tutustumiskohteena on lisäksi muita yhteiskunnan edunvalvojia, kuten järjestöjä, tiedotusvälineitä sekä yrityksiä.

Vaikuttajakoulu on osa maakunnan liiton edunvalvontatoimintaa. Tavoitteemme on madaltaa nuoren kynnystä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kannustaa vaikuttajan uralle.

– Poliittinen toiminta ei nuorten ihmisten keskuudessa ole niin suosittua kuin sen soisi olevan. Ajatuksena onkin ollut eräänlainen ministerikoulu. Haluamme, että Varsinais-Suomesta nousee jatkossakin vaikutusvaltaisia päättäjiä eduskuntaan ja ylemmäs, maakuntajohtaja Kari Häkämies sanoo tiedotteessa.

Vaikuttajakoulu on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Ohjelma käynnistyy elokuussa ja kestää yhden lukuvuoden. Kurssiin sisältyy tilaisuuksia kerran kuukaudessa, ja se on osallistujalle maksuton.

Vaikuttajakouluun voi hakea 8. toukokuuta asti. Hakutiedot löytyvät maakunnan liiton verkkosivuilta www.varsinais-suomi.fi/vaikuttajakoulu.