Veni, vidi, Viki – Viktoriia Tuchashvilin hieno ura päättyy pitkäperjantain pronssiotteluun

2
Viktoriia Tuchashvili jakaa vielä kerran takapasseja ja lisäksi tarjoiluja esimerkiksi Jenni Jantuselle. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Viktoriia Tuchashvili tuli pyörittämään LP Viestin naisten mestaruusliigajoukkueen peliä kaudella 2013–2014. Sen jälkeen ei seurajohtaja Tomi Lemminkäisen ole tarvinnut miettiä ykköspassarin henkilöllisyyttä kuin tilapäisesti kaudella 2015–2016.

Tuolloin Tuchashvili sai perheenlisäystä, ja Tamari-tytär on sittemmin ollut tuttu henkilö Salohallin otteluissa. Viktoriialla on takana 247 liigaottelua LP Viestissä ja edessä vielä yksi: pitkäperjantain ratkaiseva pronssiottelu Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan Salohallissa.

Tuchashvilin (s. Polishchuk) hieno ura tulee päätökseensä 41 vuoden iässä. Jo pelkästään Suomessa hän on saavuttanut kuuden loppuun pelatun kauden aikana viisi liigamestaruutta ja yhden -hopean. ”Vikin” henkilökohtaisesta tasosta kertoo viisi valintaa kauden tähdistöseitsikkoon eli käytännössä parhaaksi passariksi.

Lisäksi Suomen cupin voittoja on kertynyt kaksi kappaletta. Gaius Julius Caesarin hyvin kauan sitten käyttämä hyvin kuuluisa latinankielinen lause Veni, vidi, vici (tulin, näin, voitin) voidaan perustellusti taivuttaa muotoon Veni, vidi, Viki.

Kuorruttuuko Tuchashvilin meriittilista vielä yhdellä mitalilla? Tämän pudotuspelikevään aiempaankin tapaan on pakko antaa tylsä vastaus: hyvin vaikeaa sanoa.

Kaksi ensimmäistä pronssiottelua tarjosivat varsin erikoisia käänteitä. Hämeenlinna on ollut yllättäen parempi syöttöpelissä, ja samoin torjuntatyöskentely on ollut joukkueella merkittävästi LP Viestiä edellä.

Viesti taas on hyökännyt prosentuaalisesti paremmilla tehoilla, mutta virheitä on tullut paljon. Silti Hämeenlinnan julistaminen ennakkosuosikiksi olisi ylirohkeaa puuhaa.

Naisten Mestaruusliigan 3. ja ratkaiseva pronssiottelu LP Viesti–Hämeenlinna perjantaina kello 17 Salohallissa.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hopeinen Q
2 kuukautta sitten

Nelossija häneltä puuttui, joten se näyttää nyt olevan hakusessa.

Besser
2 kuukautta sitten

Lemminkäinen ja Viki ovat LP:n sieluja. ja voittajia.