Analyysi: Vilpas käytti kaukoheittopaikkansa paljon paremmin

0
Severi Kaukiaiselle osui keskiviikolle umpisurkea heittopäivä. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

Yksi finaalisarjan tärkeimmistä pelillisistä asioista on kaukoheitot.

Avausottelussa maanantaina Kauhajoella Vilpas sai koko ottelussa ainoastaan viisi vapaata kolmen pisteen heittoa. Keskiviikkona Vilpas heitti viidennen vapaan kolmosensa jo ennen puoliaikaa.

Koko ottelussa Vilpas heitti 12 vapaata kolmosta, joista seitsemän meni sisään. Ero maanantaihin (2/5) oli valtava.

Ja mikä Vilppaan kannalta oleellista, Vilpas sai luotua vapaat kaukoheitot niin nopeista hyökkäyksistä, Mikko Koiviston skriinijuoksuista sekä pelaamalla sisältä ulos.

Haastettuja kolmosia Vilpas otti keskiviikkona (7) selvästi vähemmän kuin maanantaina (12), mikä kertoo huomattavasti paremmasta hyökkäämisestä ja pallonliikkeestä.

Vilpas sai siis etua juuri siltä osa-alueelta, jolta sen pitääkin saada voittaakseen Karhun.

Myös Karhu loi vapaita kaukoheittopaikkoja enemmän kuin maanantaina Kauhajoella. Maanantaina Karhu heitti vapaat kolmoset 5/16, keskiviikkona käsittämättömästi 3/19.

Karhu siis loi riittävästi vapaita heittopaikkoja, mutta osumatarkkuus oli surkea. Karhun kolmosprosentti romahti 17:ään (5/30).

– Olisi pitänyt jopa heittää enemmän kaukaa. Vapaat heittopaikat pitää käyttää. Varsinkin, kun Vilpas puolusti kolmen sekunnin alueen niin hyvin, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies huomautti.

Vilppaan kunniaksi on sanottava sekin, että vapaat heitot menivät oikeille miehille, kuten Henri Kantoselle ja etenkin Severi Kaukiaiselle (0/8), jota pidetään edelleen parempana kaukoheittäjän kuin hän onkaan.

Haastettuja kolmen pisteen heittoja Karhu otti käytännössä saman verran keskiviikkona (11) kuin maanantaina (10).

Joka tapauksessa Vilpas on edelleen Karhua parempi kaukoheittojoukkue ja sen pitää näkyä myös tulostaululla, mikäli Pantteri-patsaan on määrä pysyä Salossa.

Kahden ensimmäisen finaalin kaukoheitot

1. finaali Kauhajoella:
Vapaat kolmoset:
Karhu 5/16
Vilpas 2/5
Haastetut kolmoset:
Karhu: 2/10
Vilpas: 4/12

2. finaali Salossa:
Vapaat kolmoset:
Karhu: 3/19
Vilpas: 7/12
Haastetut kolmoset:
Karhu: 2/11
Vilpas: 2/7