Anna-Kristiina Korhosesta on tulossa Salon kaupunginjohtaja

18
Anna-Kristiina Korhonen. (Kuva: SSS Arkisto/Jan Sundman)

Kauppatieteiden maisteri Anna-Kristiina Korhonen tullaan valitsemaan Salon vakinaiseksi kaupunginjohtajaksi valtuuston seuraavassa kokouksessa 16. toukokuuta.

Asia varmistui maanantaina, kun kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää Korhosen valintaa valtuustolle.

Hallituksen mielestä valinnassa ei ole tarpeen asettaa koeaikaa, koska Korhonen on hoitanut kaupunginjohtajan virkaa yli 15 kuukauden ajan ja osoittanut jo soveltuvansa tehtävään.

Ennen kaupunginvaltuuston kokousta valtuutetuilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kaupunginjohtajaehdokkaalle, ja Korhonen vastaa myös kuntalaiskysymyksiin.

Anna-Kristiina Korhonen toimi Salon vt. kaupunginjohtajana Lauri Innan irtisanouduttua ja uudelleen sen jälkeen, kun Tero Nissinen jäi viime syksynä sairauslomalle.

Korhosen valinnan kannalla oli yksimielisesti myös kaupunginjohtajan hakua valmistellut valintatyöryhmä.

Sen mielestä Anna-Kristiina Korhonen täyttää kaupunginjohtajan viran vaatimukset kokemuksensa, koulutuksensa ja muun osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puolesta.

Työryhmän mukaan Korhonen on vahva talouden osaaja, joka on osoittanut kykenevänsä johtamaan kaupunkia niin normaaleissa olosuhteissa kuin poikkeustilanteissa.

Hän on lisäksi helposti lähestyttävä johtaja ja selkokielinen viestijä. Korhosta luonnehditaan vahvaksi ja oikeudenmukaiseksi vastuunkantajaksi, joka osaa myös delegoida ja vaatia.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Asiamies
12 päivää sitten

Ensimmäinen järkevä päätös pitkään aikaan. Tämä valinta olisi pitänyt tehdä heti, kun Inna lähti.

Vilja
12 päivää sitten

Salossa onkin ollut suotuisa aika, kun on järjenvalo päässy loistamaan synkkien pilvien keskeltä.

Oliko ratkaisu varmasti oikea?
12 päivää sitten

Olisiko kannattanut neuvotella Someron kansaa kuntaliitoksesta, olisi saatu kokenut ja sitoutunut kaupunginjohtaja sieltä.

Pertti
12 päivää sitten

Jospa tästä alkaisi Salon nousu, kun ensimmäinen hyvä päätös tehty. Itse kyllä olen muuttamassa pois, tyhmä kaupunki.

Olli P.
12 päivää sitten
Reply to  Pertti

Kiitos!

Antti
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

Hienoja uutisia.

JT
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

Onhan se niin, että kenenkään ei pidä asua siellä missä ei viihdy.

Ja nythän pääset jakamaan Putinin, Venäjän ja Neuvostoliiton ilosanomaa muualle. Tämä on siis suoranainen win-win-tilanne kaikille osapuolille.

Vapaa Kanaherra
11 päivää sitten
Reply to  JT

Jos historiasta voi jotain oppia, taitaa valitettavasti olla niin, että ex-paikkakuntalaiset jatkavat elämöintiään palstalla. Muutamaa nimimerkkiä ei olekaan vähän aikaa näkynyt, mutta eivätköhän ne piiloistaan tule, kun nyt porukalla huhuillaan.

Pertti
11 päivää sitten
Reply to  JT

En iloitse enkä julista ilosanomaa Putinista. Olet luultavasti niitä, joka ei ymmärrä muuta kuin minkä näkee edessään. Yhdysvallat on maailman pahin valtio, jos osaat puolueettomasti tutkia historiaa taaksepäin.

En ole koskaan ylistänyt Venäjää. Jos niin joku sanoo, se on valhe. Olen tuonut ainoastaan Yhdysvaltojen tekemiset, jotka jokainen näkee, jos ei ole lappuja silmissä.

Olli P.
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

Lainatakseni erästä politiikkoa: ”Puhun niin totta kuin osaan”.

MDI
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

Pertin jutut ovat niin Peskovia tai Zaharovaa, kaikki käännetään päälaelleen ja aina syyllinen on USA ja Nato.

Pertti
10 päivää sitten
Reply to  MDI

Historia kertoo, kuka on oikeassa. En luota tämän päivän politiikkaan. Vastakkainasettelu ja joidenkin maiden mollaamnen ei ole koskaan hyvä idea.

Pakotteita seuraava askel on aina sota. Se on periaatteessa yksi kylmän sodan ilmemismuoto. Tavallisten kansalaisten omaisuuden takavarikko, olkoon mikä selitys tahansa, on jo sotaa jossain muodossa ja rikollista toimintaa. Mikään laki ei anna oikeutta ottaa haltun jonkun kansalaisen omaisuutta tai rahoja millään selityksellä. Ainostaan siinä tapauksessa, että henkilö on itse tehnyt jotain, ei valtio.

Naton ja Yhdysvaltain politiikan laajentaminen vaikka sodalla on sairasta.

MDI
10 päivää sitten
Reply to  Pertti

”… joidenkin maiden mollaaminen ei ole koskaan hyvä idea”, miten toteutat itse tätä lausettasi? Jatkuvaa USA ja Nato sitä ja tätä.

Yleensä rikoshyöty takavarikoidaan, vai kuvitteletko Putlerin tehneen hyvät kaupat ja vaihtaneen Ladan peräkärryineen 500 miljoonan huvijahtiin?

Pertti
10 päivää sitten
Reply to  MDI

Rikoshyödyssä pitää aina olla rikostuomio ja omaisuus pitää antaa sille, keneltä se on otettu. Näistä mistään ei ole tuomiota, eli ne ovat puhtaasti varastamista nämä haltuunotot, jota Yhdysvallat johtaa ja ohjaa.

Yhdysvallat on ottanut rahat Irakilta, Iranilta, Venetsuelalta sekä Afganistanilta koska eivät noudata Yhsysvaltain politiikkaa. Nämä on kaikki kylmän sodan julistusta, niin kuin otetut veneet ja helikopterit. Ne ovat kaikki varastamista, mikä tarkoittaa yhtä kuin sodan julistus.

Raukkamaista politiikkaa, joka perustuu valheeseen ja varastamiseen.

MDI
10 päivää sitten
Reply to  Pertti

Olisikohan vaikka ne sotaorvot ja räjaytettyjen rakennusten omistajat oikeutettuja korvauksiin oikeudettoman hyökkäyksen jälkeen?

Se toiminta on Venäjän taholta ollut silkkaa sotarikosta ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Mitään ei ole varastettu, vaan omaisuutta on otettu talteen hävittämisen estämiseksi, uhreille sitä ei ole vielä jaettu.

Ja se mollaaminen vaan jatkuu, ilmeisesti USA:n mollaaminen on ”hyvä idea”, ainakin Moskovan mielestä.

Mamma maalta
11 päivää sitten

Nyt jään odottamaan, minkälaisia omia ajatuksia ja suunnitelmia hänellä on viedä tätä Saloa eteenpäin, ettei kuihdutettaisi liitoskuntien elinvoimaa vaan jos maalle muuttajia on tulossa, heille tontteja löytyisi.

Laitakaupungin likka
11 päivää sitten

Palkkarahat menevät taas ulkopaikkakunnalle. Olisipa vaan salolainen ehdokas valittu. Toivottavasti uusi talouspäällikkö löytyy Salosta.

Repa
10 päivää sitten

Oletko sitä mieltä, että ensisijaisena valintakriteerinä tulee olla, että henkilö on salolainen, ja muu tehtävän vaatima osaaminen on toissijaista?