27 paikkakunnalla toimiva Cityvarastot laajentaa Saloon – Mariankadun varteen saneerataan sata pienvarastoa

2
Cityvarastot aikoo remontoida Mariankatu 19:n rakennuksen pienvarastoiksi.

Suomen laajin pienvarastoyhtiö Cityvarastot laajentaa toimintaansa Saloon.

Yhtiö aikoo saneerata Mariankatu 19:ssä sijaitsevan toimistorakennuksen pienvarastoiksi, joita vuokrataan lähinnä yksityisille ihmisille.

Cityvarastot Oyj toimii 27 paikkakunnalla, ja sillä on 56 toimipistettä.

– Haluamme olla mukana Suomen suurimmissa väestökeskittymissä. Salo kuuluu niihin. Meillä oli onnea, pääsemme keskeiselle paikalle ja näkyville, yhtiön toimitusjohtaja Ville Stenroos kertoo.

Vuokrattava pienvarasto on Stenroosin mukaan jo tuttu palvelu pääkaupunkiseudulla. Pienempiin kaupunkeihin se on vasta tulossa.

– Ruotsissa on jo 70 prosenttia enemmän tätä toimintaa, Briteissä yli tuplat ja Yhdysvalloissa 30-kertaisesti, hän vertaa.

Pienvarastoja tarvitsevat useimmiten yksityiset ihmiset ja heistä erityisesti muuttajat. Toinen suuri asiakasryhmä on lisätilaa tarvitsevat.

– Monella meistä autotalli on jo niin täynnä, ettei auto mahdu sisään. Silloin tarvitaan lisävarastotilaa, Stenroos sanoo.

Hän selittää ilmiötä megatrendeillä. Maailma kaupungistuu, ja samaan aikaan asuntojen koko pienenee. Niissä on entistä vähemmän varastotilaa. Ihmiset kuitenkin kuluttavat ja ostavat tavaraa enemmän kuin koskaan ennen.

Lisätilaa voi hankkia laajentamalla esimerkiksi omakotitalonsa varastoa. Toinen vaihtoehto on vuokrata tilaa palveluna, joka on irtisanottavissa koska tahansa.

– Suomessa tämä palvelu tulee kaikkiin isompiin kaupunkeihin, Stenroos ennustaa.

Salossa Cityvarastot aikoo aloittaa toimintansa vajaan tuhannen neliön kiinteistössä. Siihen saneerataan tilat 100–150 varastolle.

– Yksittäinen varasto voi olla hyvinkin pieni. Yleensä yksityisasiakas yliarvioi tarvitsemansa tilan määrän. Todellisuudessa esimerkiksi ison pakettiauton tavarat mahtuvat kolmen neliön varastoon, Ville Stenroos sanoo.

Toimitilojen korjaaminen alkaa, kun kaupunki on myöntänyt rakennusluvan. Poikkeaminen asemakaavan käyttötarkoituksesta on jo myönnetty.

Stenroos ei osaa arvioida investoinnin arvoa eikä toimipisteeseen palkattavan henkilöstön määrää.

– Lähdemme nyt liikkeelle tällä yhdellä toimipisteellä, ja jos menee hyvin, laajennamme.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yhtiön nurkat täynnä
8 päivää sitten

Hyvä, hyvä. Nyt voi vaatia yhtiökokouksessa, että taloyhtion tiloihin laitetut omat kaapit poistetaan ja osakas siirtää rojunsa omaan vuokravarastoon

Mä vaan
8 päivää sitten

Katso pikkuisen Salon vuokravarastotarjontaa. Nolla.
Ainakin kun eilen itse yritin etsiä vapaata tilaa, niin jossain Teijolla ehkä olis.