Lautakunnat eivät ota kantaa Klippulan myyntiin – leirikeskukselle ei löydy käyttöä

12
Salon kaupunginhallitus käsittelee Klippulan tulevaisuutta ensi maanantaina. Kuva: SSS/Vesa Käiväräinen

Salon vapaa-ajanlautakunnan näkemys Klippulan tulevaisuudesta on sama kuin opetuslautakunnalla aikaisemmin tällä viikolla: kesäsiirtolalle ei ole käyttöä.

Kumpikaan lautakunta ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, pitääkö Klippula myydä.

Opetuslautakunta poisti tiistain kokouksessaan sivistyspalveluiden johtajan Pia Stoorin esityksestä osuuden, jossa todettiin, että Klippulan myyntipäätöstä ei tarvitse perua. Vapaa-ajanlautakunnan kokouksessa torstaina Stoor poisti virkkeen itse ennen asian käsittelyä.

Kaarlo Alanko (sd.) esitti vapaa-ajanlautakunnan kannaksi päin vastoin, että lautakunta suhtautuu Klippulan myyntiin kielteisesti.

Stoorin niukempi esitys voitti äänestyksen 9–4.

Esittelijän kanssa samaa mieltä olivat Petteri Rissanen (ps.), Juha Björkstrand (ps.), Anne Helenius (ps.), Jari Mäkilä (kok.), Sofia Martygova (kok.), Anne Järvinen (kok.), Inkeri Sundberg (kesk.), Andi Mwegerano (kesk.), ja Karoliina Vierjoki-Väätäinen (kesk.).

Alangon esityksen takana olivat Juha Kalevo (sd.), Sari Laaksonen (sd.) ja Nina Pihl (vihr.).

Vapaa-ajanlautakunnan kokouksessa enemmistö osallistujista oli varajäseniä. Varsinaisia jäseniä oli läsnä kuusi, varajäseniä seitsemän.

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2020, että Klippula laitetaan myyntiin. Marraskuussa 2021 yksitoista valtuutettua esitti valtuustoaloitteella, että myyntipäätös perutaan.

Tämän vuoden tammikuussa Klippula oli taas valtuustossa. Kaupunginhallitus esitti, että myyntipäätöstä ei peruta. Valtuusto palautti enemmistön asian valmisteltavaksi erinäisin kokouksessa annetuin evästyksin.

Opetuslautakunta ja vapaa-ajanlautakunta totesivat tällä viikolla, että sillä ei ole käyttöä Klippulalle. Nuorisopalvelujen kesäleirit koululaisille on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Leirisalossa Kemiönsaaressa. Kansalaisopisto ja liikuntapalvelut järjestävät lyhyet leirinsä omissa tiloissaan.

Opetuslautakunnan ja vapaa-ajanlautakunnan kannanotot menevät kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle. Klippulan myynnistä päättää valtuusto.

Ensimmäisen kerran Klippulan myynnistä puhuttiin jo vuonna 2010.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yksi vaihtoehto
6 kuukautta sitten

Miten olisi leirikeskuksen vuokraus luotettavalle yritystoiminnan harjoittajalle? Hyvällä konseptilla kysyntää varmasti olisi pääkaupunkiseutua myöten, ja kiinteistöstä tulisi säännöllistä tuloa, eikä sitä tarvitsisi myydä. Rantakohteita on vaikea hankkia takaisin sitten kun maailma muuttuu ja kaupungin oma toiminta kehittyy jälleen tarvitsemaan sellaisia.

Kuntalainen K
6 kuukautta sitten

Tuota samaa ajattelin, kun aiemmin ehdotin, että antakaa paikka Yrityssalon näppeihin koordinoitavaksi joksikin aikaa.

Lasse Reunanen / Salo
6 kuukautta sitten

Eikös leirikeskuksen käyttö ole kesäleirien järjestäminen, jota Klippulassakin ollut. Onko kaupungin rahat niin vähissä, ettei Klippulaa kyetä ylläpitämään. Vielä viime vuosisadalla siellä kesäleirit oli koululaisille ilmaisia – viikon ruoka ja majoitus ym.

Maija
6 kuukautta sitten

Nykytilanteessa leiritoiminta olisi monelle perheelle helpotus.

Veka
6 kuukautta sitten

Leirintoimannan järjestämiseen ei taida kaupungilta löytyä tällä hetkellä resursseja, joten vaikea polkaista pystyyn tuosta vain.

Mutta ei näytä kaupungilla olevan myöskään kiinnostusta hankkia sellaisia resursseja.

Koska muuten viimeksi siellä on ollut kaupungin kesäleirejä?

Keijo K.
6 kuukautta sitten

Onko asia niin vähäpätöinen, ettei kiinnosta varsinaisia jäseniäkään?

Kiinteistön kohtalo tuntuu kaupungille olevan yhtä tyhjän kanssa, koska sen hyödyntämiseen voisi mennä muutama työtunti vuodessa joltain virkahenkilöltä.

Lasse Reunanen / Salo
6 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

SSS:n uutisessa kerrottiin lautakunnassa äänestettykin säilyttämisen puolesta, mutta sälyttämättömyydestä ei perusteluja ollut. Lieneekin syynä, että uuden Salon valtuutetuista monet vanhojen kuntien kasvattaja – eivätkä siksi ole kokeneet Klippulan hyvää toimivuutta lasten kesäleirinä. Asia palautuu hallituksen kautta valtuustolle eivätkä samoina asian etenemistä estäne myyntiin.

Repa
6 kuukautta sitten

Miksi Klippula pitäisi väen väkisin myydä, kenen asialistalla myynti on ? Tässä jutussa ei ainakaan kerrottu mitä Klippulan vuotuiset ylläpitokulut ovat. Klippulan mahdollisesta myynnistä saatavat rahat häviävät hetkessä kaupungin pohjattomaan kaivoon, ja mitään ei jää jäljelle ei rantaa eikä rahaa.

Z.Z.Zalolainen
6 kuukautta sitten

Höh. Vaikkei Klippulalle olekaan juuri nyt käyttöä, niin on se niin hyvä rantakiinteistö, ettei sitä pidä myydä hetken innostuksessa. Ei.

Maija
6 kuukautta sitten

Salon kaupungin nettisivuilla Klippula ei näy olevan vuokrattavien listalla, toisin kuin esimerkiksi Leirisalo.

Entä kaupungin henkilöstön virkistysalue? Voisiko sen alueen myydä ja säilyttää Klippulan?

Pertti
6 kuukautta sitten

Puuttuuko mielikuvitus, mitä tehdä kyseillä kiinteistölle. Myydä ei varmasti kannata, koska arvo nousee jatkuvasti.

Jos on kehno hakemaan käyttöä, kannattaisi vuokrata, antaa olla tai sitä käyttäisivät kaupunkilaiset. Sehän on heidän.

Repa
6 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Juurikin näin, kaupungin ei pidä myydä Klippulaa eikä olisi pitänyt myydä Kasnäsissäkään ollutta aluetta.

Vaikuttaa oudolta, että kaupungin ei kannata omistaa kyseisiä alueita, mutta yksityisten tahojen kannattaa niitä ostaa ja omistaa.