Hanna Saarni valittiin Forssan hallintojohtajaksi

0
Someron hallintojohtaja Hanna Saarni aloittaa elokuussa Forssan hallintojohtajana.

Someron hallintojohtaja Hanna Saarni siirtyy Forssan kaupungin hallintojohtajaksi. Forssan kaupunginvaltuusto valitsi Saarnin virkaan yksimielisesti.

Saarni kertoo ottavansa Forssan viran vastaan. Hän aloittaa työt Forssassa elokuun alussa.

Saarni on työskennellyt Someron kaupungilla kymmenen vuotta. Saarni tuli Somerolle alun perin kaupunginsihteeriksi, mutta virka muutettiin myöhemmin hallintojohtajaksi.

Someron kaupunginhallitus päätti jo viime viikolla aloittaa uuden hallintojohtajan haun. Tavoitteena on, että uusi viranhaltija voisi aloittaa virassa mahdollisimman pian Saarnin lähdön jälkeen.

Hallintojohtajan sijaisena toimii Somerolla kaupungin hallintosäännön mukaan talouspäällikkö.

Saarni ei halua kommentoida tässä vaiheessa Forssaan siirtymistään.

Saarni toi aiemmin keväällä Facebook-päivityksessään esille ongelmia, joihin on törmännyt viranhaltijana Somerolla. Saarni totesi joidenkin poliitikkojen syyllistyvän viranhaltijoiden julkiseen haukkumiseen, epäilemiseen ja vihjailuihin niin kokouksissa kuin lehtien palstoilla.

Saarni kirjoitti päivityksessään, että näiden mielestä ”erityisesti johtavassa asemassa tai esihenkilöasemassa olevat ovat suurimpia lusmuilijoita” (SSS 9.4.2022). Saarni antoi luottamushenkilöiden epäasiallisesta käytöksestä ja kokemuksistaan haastattelun myös Kuntalehteen.