SalPa hoiti varman voiton KaaPosta – katso ottelutallenne tästä

0
Oskari Jakonen on pelannut valtaosan alkukauden minuuteista. Joitain tilaisuuksia maalintekoon on ollut, mutta avausosuma odotuttaa vielä. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Palloilijat hoiti varman 3–0-kotivoiton jalkapallon miesten Kakkosen ottelusta Kaarinan Poikia vastaan. Iku Leinon ja Bamo Ahmadin maalit veivät SalPan 2–0-johtoon jo ennen puolen tunnin täyttymistä. Joonas Meura sinetöi voiton kulmapotkusta puskemalla osumallaan.

Voit katsoa ottelun alla olevasta näkymästä.

Jos katseluikkuna ei näy yllä, katso ottelu tästä

———————————-

Otteluennakko:

Salon Palloilijoiden järjestämällä, lauantaina uuden kauden aloittavalla junioriliigalla on jo pitkät perinteet. Tämän todistaa sekin, että SalPan miesten edustusjoukkueen 25-vuotias hyökkäyspään pelaaja Oskari Jakonen ”debytoi” nappulaliigassa noin 20 vuotta sitten.

– Viisivuotiaana alkoivat ne pelit Keskustan Gepardit -nimisessä joukkueessa, Jakonen hymähtää.

– Pelasimme ihan ensimmäisiä otteluita yhdessä Urheilupuiston alanurmen kulmassa. Yhtäkkiä joku huusi, että ”hei, tuolla menee lentokone”. Jokainen pelaaja katsoi ylöspäin, ja peli keskeytyi hetkeksi siihen, hän naurahtaa.

Nyt Jakonen hakee SalPan kanssa nousua miesten Ykköseen. Lauantaina on vuorossa kauden toinen kotiottelu, kun Kaarinan Pojat tulee kylään. Ottelu joudutaan pelaamaan edelleen tekonurmella.

– Olisi kyllä tosi hyvä päästä pikkuhiljaa luonnonnurmelle. Tekonurmi kuitenkin kuormittaa jalkoja eri tavalla, Jakonen huomauttaa.

Turussa asuva jalkapalloilija tekee aamupäivisin myös siviilitöitä. Nykyisen kaltainen kuvio oli jo viime vuonna, jolloin sarjatasona oli vielä Ykkönen ja joukkueena TPS.

– Enimmäkseen kuljetetaan tavaraa pakettiautolla paikasta A paikkaan B. Työtunteja kertyy viikossa 25–30, Jakonen kuvailee.

– Alkuun oli tietenkin vähän haastavaa, kun ei ollut tottunut tekemään töitä jalkapallouran ohessa. Nyt on kuitenkin saatu töissä sovittua asiat niin, että esimerkiksi pelipäivät ovat töistä vapaat. Nyt töiden ja urheilun yhdistäminen onkin mennyt ihan hyvin, hän lisää.

SalPassa kertyy viikossa keskimäärin neljästä viiteen joukkueharjoitusta.

SalPan yhden voiton ja kahden tappion alkukausi näyttää sarjataulukossa heikohkolta, mutta Jakonen muistuttaa realiteeteista.

– Maanantaina kohdattu Klubi 04 on varsinkin vieraskentällä takuulla yksi lohkon vaikeimmista paikoista ja peleistä. Meiltä ensimmäinen puoliaika oli varmaan tämän kauden paras 45-minuuttinen. Klubi on tasoltaan ainakin hyvin lähellä sitä joukkuetta, mikä pelasi vielä viime kaudella Ykköstä.

Ykkösestä puheen ollen. Mikä on keskeisin ero Suomen toiseksi ja kolmanneksi korkeimman sarjatason välillä?

– Pelin tempo on Kakkosessa vähän matalampi. Kun pallon saa, on aikaa hetki enemmän kuin Ykkösessä. Silti Kakkosessakin on todella hyviä pelaajia, ja meidän lohkomme vaikuttaa erityisen tasokkaalta.

Puolustuksen ja hyökkäyksen onnistuminen samassa ottelussa on ollut SalPalle vielä haastavaa.

– Kun uusia jätkiä on kuitenkin paljon, niin hitsautuminen vie oman aikansa. Pelien sisällä tapahtuu esimerkiksi sellaista, että ylin viisikko prässää, mutta muut eivät tulekaan siihen mukaan. Jokaisessa ottelussa on kuitenkin ollut ajoittain paljon hyvää, Jakonen korostaa.

SalPan ja KaaPon ottelu alkaa lauantaina kello 16. Lähetyksen selostaa Juha Hyssälä ja kommentaattori on Oskari Jakosen isä, suomalaisessa jalkapalloilussa monessa mukana ollut Petri Jakonen.