SaSA:n Helmi Pietinalho nousi Kultahippufinaalin voittajaksi

0
Helmi Pietinalho on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kilpa-ampuja.

Salon Seudun Ampujien Helmi Pietinalho voitti vappuaattona Kauhavan Alahärmässä järjestetyssä Kultahippufinaalissa 10 metrin ilmakiväärin kultaa.

14VT-sarjassa ampuneen Pietinalhon tulos oli 292,2. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Pietinalho paransi vaikean alun jälkeen ampumistaan ja nousi voittotaisteluun vasta lopussa. Pietinalho voitti kultaa 0,4 pisteen erolla ennen Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Milja Rantaseen. Kisassa oli 23 osallistujaa.

SaSA:n toinen edustaja Kultahippu-finaaleissa oli Niilo Nikkanen, joka sijoittui debyyttikilpailussaan kymmenenneksi 10IT-sarjassa.

Kultahippufinaali on alle 14-vuotiaiden epävirallinen Suomen mestaruuskilpailu, joka on jäänyt koronapandemian vuoksi järjestämättä kahtena edellisenä vuonna. Tänä vuonna 14 vuotta täyttävälle Pietinalholle tämä oli viimeinen Kultahippufinaali.