Ilo irti yhteisöllisyydestä – Ollikkalassa nautittiin koko perheen tapahtumasta kahden vuoden koronatauon jälkeen

0
Elina ja Aino Loimusto sekä Leevi ja Sini-Tuuli Siponkoski paijasivat yhdessä Sintti-ponia. Kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Yhdeksänvuotias Sintti-poni sai lauantaina roppakaupalla hellyyttä, kun se vieraili Salo Ollikkalassa järjestetyssä Meidän Ollikkala -tapahtumassa. Salolaisen Hovitallin Sintillä pääsi talutusratsastamaan ja kärryajelulle, ja sitä sai tietysti myös silittää, niin paljon kuin halusi. Ponin vierellä viihtyivät pitkään muun muassa Leevi Siponkoski ja äitinsä Sini-Tuuli Siponkoski.

– Ihanaa, että täällä järjestetään tällaista toimintaa, Sini-Tuuli Siponkoski kiitteli.

Siponkosken perhe on muuttanut Ollikkalaan Espoon Tapiolasta muutama kuukausi sitten. Meidän Ollikkala -tapahtumaan osallistuminen oli samalla tutustumista uuteen kotiseutuun.

– Onhan täällä aika erilaista asua. On hienoa, kun luonto on niin lähellä: fasaanit, oravat, peurat – kaikki aivan vieressä.

– Välillä on satanut, mutta se ei haittaa, totesi Ollikkalan koti-kouluyhdistyksen varapuheenjohtaja Annika Elonen.

Meidän Ollikkala -perhetapahtuman järjesti Ollikkalan koti-kouluyhdistys nyt toista kertaa. Mukana yhteistyössä oli myös K-Market Ollikkala.

Ensimmäisen kerran Meidän Ollikkala toteutettiin vuonna 2019, ja sen jälkeen esteenä on ollut korona. Nyt päästiin taas vihdoin tarttumaan toimeen.

– Pyrimme siihen, että Meidän Ollikkala -tapahtumasta tulisi jokavuotinen. Ensimmäisessä tapahtumassa oli paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille. Nytkin yritimme järjestää heille monipuolisen kattauksen, sanoo Ollikkalan koti-kouluyhdistyksen varapuheenjohtaja ja sihteeri Annika Elonen.

– Pyyntö tapahtuman järjestämiseen tuli lapsilta. Heillä oli yhteisöllinen viikko koulussa, ja he toivoivat jotakin yhteisöllistä toimintaa, kun sitä ei ole pitkään aikaan ollut, Elonen jatkaa.

Tapahtuma levittäytyi Ollikkalan koulun, päiväkodin ja kaupan pihoille. Ohjelmassa oli muun muassa sumopainia, kasvomaalausta, paloauto, satuhetkiä, askartelua ja pihapelejä. Mukana olivat myös Salon nuorisopalvelut, SalPa Jalkapallo, Turun Parkour Akatemia ja Vilpas DanceSport ja Koripallo.

Ennustajan teltalla oli väkeä jonoksi asti. Oman positiivisen ennustuksen antoi jokaiselle Emilia Anozie.

Suurimpaan osaan päivän toimintoja sai osallistua ilmaiseksi.

– Siihen olemme pyrkineet, Elonen toteaa.

Maksutta sai kömpiä esimerkiksi jännittävään ennustajan telttaan. Siellä vastassa oli Emilia Anozie, joka pyysi ensin asiakasta valitsemaan ennustuksen välineiksi joko enkeli-, lohikäärme- tai Sielun sopukoita -kortit. Valitusta pakasta sai ottaa yhden kortin, jonka viestin ennustaja tulkitsi.

– Kaikki ennustukseni ennustavat hyvää. Päätavoitteeni on tuoda ihmisille iloa ja onnea, Anozie kertoo.

– Viime syksynä olin mukana Ollikkalan koti-kouluyhdistyksen järjestämässä Halloween-tapahtumassa. Oppilaat pitivät silloin ennustajasta paljon, että nyt minua pyydettiin uudestaan.

Kevin Mitrovski (sininen) ja Tuomas Barry (punainen) ottivat toisistaan mittaa sumopainissa. Aaro Ruottinen (vas.) jännitti, kumpi voittaa.

Ollikkalan koti-kouluyhdistys järjesti viime syksynä ensimmäistä kertaa Ollikkalan koulun oppilaille Halloween-tapahtuman Vuohensaaressa.

– Jälkeenpäin tuli kommentteja, että eräskin lapsi oli vielä kahden viikon päästä puhunut tapahtumasta, Elonen kertoo.

Yhdistyksen tavoitteena on vahvistaa kotien ja koulun yhteistyötä. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia, ja niiden tuotto käytetään oppilaiden hyväksi. Meidän Ollikkala -tapahtumassa yhdistys keräsi varoja arpajaisilla, onginnalla, buffetilla ja muilla myyntituotteilla.

– Viimeksi oppilaat pääsivät kerätyillä varoilla elokuvateatteriin, Elonen mainitsee.