Iltatorien uusi tuleminen

0
Tero Vesterinen on Vesterinen yhtyeineen -kokoonpanon keulakuva. Yhtye on tämän kesän iltatorien ensimmäinen esiintyjä.

Kahden koronakesän jälkeen Salon iltatoreilla lähdetään liikkeelle tutun tuntuisella ohjelmistolla. Ensimmäisen torstai-illan esiintyjä on kevyen musiikin kuumimpiin konserttinimiin kuuluva Vesterinen yhtyeineen, joka on nähty Salon torilla ennenkin.

Tero Vesterinen kumppaneineen on oiva iltatorien avaaja siinäkin mielessä, että yhtye kiertää maata kesälläkin tutulla Meissä asuu elämä -otsikon alla. Kahden koronakesän jälkeen yleisö jakaa varmasti ajatuksen.

Kesä 2020 oli Salossa erityisen karu. Koronapandemian takia ei järjestetty ensimmäistäkään ohjelmallista iltatoria. Viime vuosituhannella alkanut perinne katkesi. Parhaimmillaan Salon torilla ja sen liepeillä oli ollut huippuartistien vetämänä yli kymmenen tuhannen hengen yleisöjä.

Kesän päätteeksi Suvisalo ry ilmoitti lopettavansa toimintansa ja iltatorien järjestämisen.

Seuraavaan kesän mennessä löytyivät uudet vetäjät. Salon Iltatori ry otti vastuun torin torstai-illoista. Ohjelmaa oli, ja yleisöäkin oli. Iltatoreja kaivattiin.

Tänä kesänä on mahdollista lähteä liikkeelle vähän isommilla kierroksilla. Ohjelma on rakennettu turvallisesti koronaa edeltäneen mallin mukaan: poppia, rockia ja iskelmää. Tarjonta on aikuiseen makuun, mutta yhtenä iltana soi myös lapsille suunnattu hevi.

Yleisölle maksuton musiikkiohjelma on vain osa iltatoreja. Yhtä olennaista on markkinahenkinen kaupankäynti ja kirpputori. Toivottavasti myyjätkin rohkenevat lähteä liikkeelle entiseen tapaan.

Salolaisten on tutkitusti vaikea löytää kotikaupungistaan mitään erityistä kerrottavaa ulkopaikkakuntalaisille. Iltatorit tunnetaan laajalti, eikä vastaavaa löydy muualta maasta. Siitä on helppo aloittaa Salon kehuminen.

Iltatorit eivät synny tyhjästä. Ne ovat koko yhteisön ponnistus. Organisoivan ydinjoukon panos on olennainen. Sen lisäksi tarvitaan kaupungin, yritysten ja muiden yhteistyötahojen taloudellista panosta ja monenlaista vapaaehtoistyötä.

Kaikki tehdään yleisölle, joka Salossa osaa arvostaa ponnistelua.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments