Jasmin Engblom ”hopealuokan” voittoon Hyvinkäällä – ”Yritin mennä täysillä ja sen ilmeisesti onnistuin tekemään”

0
Jasmin Engblom ja Chap palkintojenjaossa. (Kuva: SRL/Heidi Lammi)

Salo Riding Clubin Jasmin Engblom oli hyvässä vireessä esteratsastuksen kotimaisen gp-sarjan avauskilpailussa Hyvinkäällä. Engblom voitti hevosellaan Chap 135 sentin radalla hypätyn Pohjola Silver Grand Prix’n. Ratsukko löi uusintaradalla muut lähes kahden sekunnin erolla.

Engblom on tyytyväinen hevosen suoritukseen, vaikka olisi omasta mielestään ansainnut ratsastuksellaan muutaman pudotuksen molemmilla kierroksilla.

– Yritin mennä täysillä ja sen ilmeisesti onnistuin tekemään, Engblom kertoi liiton tiedotteessa.

Engblom tuli Hyvinkäälle yli kahden viikon kilpailumatkalta Norjan Drammenista. Ennen Norjan reissua Engblom oli ollut keväällä Espanjassa.

Pääluokan eli Pohjola Grand Prix´n ensimmäisen osakilpailun voittoon ratsasti Sanna Backlund Hattel Ridersista hevosella Isabella HX. Voitto napsahti kahdella virheettömällä suorituksella toisen kierroksen nopeimmalla ajalla 44,12 sekuntia.

Hevonen on Backlundilla osaomistuksessa F1-kuski Valtteri Bottaksen kanssa. Bottas onkin viestittelyn välityksellä tiiviisti mukana kannustamassa tiimiä. Backlundin mukaan hevonen oli tullessaan varsinainen arkajalka, mutta sittemmin siitä on kuoriutunut taistelija ja siten erinomainen esteratsu.

– Olen todella ylpeä ja otettu hevosesta. Tämä on sen ensimmäinen vuosi tällä tasolla ja kunnia voitosta menee tällä kertaa sille. Se olisi voittanut ratsastajasta riippumatta, Backlund ylisti tammaansa.

Luokan toiselle sijalle sijoittunut Susanna Granroth edustaa niin ikään Hattel Ridersia. Kolmanneksi sijoittui Janna Jensen.